Dzsudzsák a mi topjátékosunk, Gera a letisztultság, Leandro a látó

Fotó: Facebook

-

A leukémiával kezelt Lázár Bence a Sport TV honlapján vezetett blogjában leírta, hogy szerinte milyen kezdőcsapattal állunk ki a Feröer-szigetek elleni csütörtök esti Európa-bajnoki selejtezőn.


Az egykori újpesti focista, akinek 24 évesen derékproblémák miatt kellett visszavonulnia, nagyon sajnálja, hogy nem lehet kint a Groupama Arénában csütörtökön, de legalább úgy fog szurkolni a magyar válogatottnak, mintha ott lenne a Fradi-stadionban.


A magyar csapat szerda esti edzése a meccs helyszínén


„Akárki akármit mond, amelyik válogatott oda-vissza veri a mindenkori görög válogatottat, amelyben top bajnokságokban pallérozódó és rendszeren pályára lépő játékosok vannak, az már elismerésre méltó. Tudjuk, emlékszünk a tavalyi, tórshavni (nem feltétlen megérdemelt, de) nagyon fontos győzelmünkre.
Általánosságban a 'kis' országok válogatottjai, amelyek nem tudnak sztárokat, igazi klasszisokat felvonultatni, a nagyon zárt és iszonyatosan fegyelmezett védekezésükkel, majd az abból való kontratámadásokkal tudnak (próbálnak) érvényesülni.


Ez úgy, ahogy van, megdőlt a kinti mérkőzésen, amelyen (a műfű segítségével is) tulajdonképpen Feröer irányította a találkozót.

Megleptek minket!” – írta blogjában.

Lázár szerint a csütörtök esti meccsnek máshogy kell alakulnia, szerinte megvannak a játékosaink ahhoz, hogy mi uraljuk a játékot, és megnyerjük a mérkőzést. Az egykori újpesti kedvenc végezetül leírta, hogy szerinte milyen csapattal kezd majd a magyar válogatott, és mindenki mellé odabiggyesztett egy rövid jellemzést is.

Király – maga a megbízhatóság
Fiola – a végre „megtalált” modern jobb bekk
Juhász – a tekintély
Kádár – fiatalos hidegvér
Leandro – a „látó” balhátvéd
Nagy Á. – a már nem meglepetésember (számomra)
Gera – a letisztultság, rutin és az évek
Lovrencsics – a sebesség és remek beadások
Dzsudzsák – a „mi” top játékosunk
Nikolics – a gólzsák 1.0
Böde – a gólzsák 2.0