Dzsudzsák: A focira születtem

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása óta nem igazán állt a szerencse a Bursaspor magyar légiósa mellett, hiszen előbb egy rúgásért kiállították, majd komoly büntetést kapott, csapata pedig eltiltása óta szárnyal.


Dzsudzsák Balázs közben a karácsonyt itthon töltötte, és a Megyei Prima díjat Hajdú-Biharban ő nyerte el a sport kategóriában. A válogatott szélső elmondta, nagyon sokat jelent számára az elismerés, és külön fontos neki azért, mert emlékezteti arra, honnan indult, és hova jutott el a pályafutása során.


Törökországban nagy reményekkel fogadták, de egyelőre nem megy neki a játék


„Nekem mindig fontos marad az a szűkebb terület, ahonnan elindult a pályafutásom – idézi a Dehir.hu Dzsudzsákot. – A focira születtem, és óriási bennem a bizonyítási vágy. A Debreceni Focisuliban álmodtam magamnak egy világot. Magyarországon a dicső múlt miatt rengetegen akarnak focizni, de csak kevesen jutnak fel igazán a csúcsra. Ehhez nagyon sok mindenre van szükség:


kiegyensúlyozott családi háttér, motiváltság, sikerélmények, egészség, versengés, kitartás, lelkesedés és kőkemény munkabírás.

Én sosem felejtem el, honnan jöttem, és még ma is mindig azon dolgozom, hogy én legyek a legjobb az edzéseken és a meccseken is. Mindig az elvégzendő munka iránti alázat és a szenvedélyes küzdőszellem jellemzett már gyerekkoromban is, és ez semmit sem változott.”


A válogatottat viszont kivezette az Eb-re


Papp László, Debrecen polgármestere a díjátadón méltatta a válogatott csapatkapitányát, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egyszer még Debrecenben fog focizni Dzsudzsák Balázs. „A nagy sikerek mellett is ember tudott maradni,


amikor nagy sztárrá vált, akkor is szerény volt.

Emlékszem, a románok elleni hazai mérkőzés után találkoztam vele, és nagyon dühös volt, amiért nem sikerült győzni. Ő az a fajta ember, aki mindig többet és többet akar. Remélem, hogy még sokáig külföldön fog játszani, és Debrecenbe fog visszatérni, hogy levezessen. Mindig szívesen látjuk Dzsudzsák Balázst.”


A Prima Primissima díj 2005-től egészült ki a Megyei Prima díjak rendszerével, így a szűkebb környezet kiválóságai is méltó elismerésben részesülnek. Néhány év alatt az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén a megyék vállalkozóinak jóvoltából elismerésben részesülnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai.