Dzsudzsák 80 milliót kaphatott a válogatott meccsekért

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A fenti információ a Sport Plusz legutóbbi számából származik, holott Csányi Sándor MLSZ-elnök korábban ennek a feléről beszélt.


Az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása után Csányi Sándor sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy az UEFA-tól 12 millió eurót (kb. 3,7 milliárd forint) kapott a magyar szövetség az Eb-re való kijutásért. Az elnök elárulta, hogy a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően ennek egyharmadát, tehát kb. 1,2 milliárd forintot a játékosok és a stábtagok kapják; összesen 75 játékos volt érintett a selejtezők során.


Jól kerestek az Eb-részvétellel


Megtudtuk azt is, hogy aki a legtöbbet játszott, nyilván az teheti zsebre a legmagasabb összeget, Csányi akkor ezt mintegy 40 millió forintra saccolta. Az MLSZ-elnök által említett összeghez képest azonban a Sport Plusz jóval magasabb összegekről ír, a lap szerint Dzsudzsák Balázs 80, Kádár Tamás 75-80, Király Gábor 72, Fiola Attila, Juhász Roland és Gera Zoltán 70-70, Szalai Ádám 60, Tőzsér Dániel 58, Nikolics Nemanja 55, Elek Ákos 45, Németh Krisztián 40, Guzmics Richárd pedig 30 millió forintot kapott.
A keretbe behívott, de pályára nem lépő játékosok is zsebre tehettek 1-3 millió forintot.

A VS.hu időközben megkereste az MLSZ-t, hogy segítsenek tisztázni a számokat. A szövetség kategorikusan cáfolta a lapban megjelent számokat.