Dzsihadisták a Colosseumnál – Videón fenyegeti Rómát az Iszlám Állam

-

„Ez az utolsó keresztes hadjáratotok, legközelebb mi leszünk azok, akik megharcolnak veletek a saját földeteken” – mondja a narrátor, miközben római helyszíneket mutatnak.


Az Iszlám Állam kisfilmen mutatta meg, hogyan képzeli a Nyugattal való végső összecsapást: a videón számítógépes trükkökkel megoldották, hogy dzsihadisták meneteljenek a római Colosseum felé, a narrátor pedig arról beszél, hogyan pusztítják majd el a „keresztesek” helyeit – írja a Daily Mail.

„Ez az utolsó keresztes hadjáratotok, legközelebb mi leszünk azok, akik megharcolnak veletek a saját földeteken” – mondja a narrátor. A felvételen több római helyszínt is mutatnak a Szent Péter tértől a Viktor Emánuel-emlékműig.A videó címe: Találkozás Dabikban, ami utalás arra, hogy a hitük szerint a szíriai Dabikban győzedelmeskednek az iszlám hadak Róma felett, és jön el az iszlám végső győzelme és az idők vége.

Az Irakban készített filmben a terroristák lóháton és páncélozott járművekkel közlekednek, gyakorlócélpontokra lőnek, egymást ölelgetik, ahogy öngyilkos bevetésre indulnak, halott bajtársaik homlokára adnak csókot, és imádkoznak a homokban – írja a lap. A videó egyik kockáján az Iszlám Állam ellen hadban álló 60 ország zászlóját mutatják, máskor az látszik, hogy bombamellényben gyakorlatoznak, vagy azt gyakorolják, hogyan kell egy torkot elvágni.