Duzzad az iskolareformot követelő pedagógusok tömege

-

Már 39 tantestület és szervezet, valamint 3112 magánszemély csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, melyben a közoktatás tarthatatlan állapota miatt tiltakoztak.


A tanitanek.com oldalon sorra csatlakoznak a kezdeményezéshez azok a pedagógusok – sőt, egész oktatói testületek –, akik sürgős változtatásokat követelnek a közoktatásban. Mások mellett a budapesti Teleki Blanka Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Gimnázium és az Erkel Ferenc Általános Iskola, illetve a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium, a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és a Budai Középiskola tanárai is beálltak a követelések mögé.


A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nyílt levélben szólította fel az Országgyűlést, hogy „tekintse át a köznevelés helyzetét, és határozza meg a továbblépéshez szükséges teendőket”.

„A PSZ igazolva látja azt a régen hangoztatott állítását, hogy a köznevelés rendszere jelenlegi formájában nem működhet tovább, nem szolgálja az ország fejlődését, nem járul hozzá önálló gondolkodásra alkalmas szakemberek képzéséhez. Az elmúlt időben egyre több nevelőtestület, magánszemély ismerte fel ezt” – áll a levélben, melyben nemcsak további tantestületeket kérnek fel a csatlakozásra, de azt is megemlítik, hogy amennyiben a Pedagógusok Sztrájkbizottságának kormánnyal folytatott tárgyalásai nem vezetnek eredményre, a pedagógusok együttesen fognak a tettek mezejére lépni.