Düsseldorfban egy napra fel kell függeszteni a Lufthansa-sztrájkot

Fotó: AFP / BORIS ROESSLER / AFP / BORIS ROESSLER

-

A düsseldorfi munkaügyi bíróság jogellenesnek nyilvánította a Lufthansa légiutas-kísérőinek sztrájkját, és a munkabeszüntetés befejezésére szólította fel a szakszervezetet.


A düsseldorfi munkaügyi bíróság végzése csak a düsseldorfi repülőtérre és a keddi napra vonatkozik, további helyszínekre és napokra nem.

A légitársaság keresetet nyújtott be a düsseldorfi és a darmstadti munkaügyi bíróságon, kérve, hogy minősítsék törvénytelennek az Ufo szakszervezet még pénteken meghirdetett munkabeszüntetését.

A légiutas-kísérőket tömörítő Ufo szakszervezet erre válaszul kedden bejelentette, hogy szerdától teljes körű sztrájkba kezdenek Frankfurtban, Münchenben és Düsseldorfban, a német légitársaság összes közép- és hosszútávú járatának indítását megakadályozzák.

A bíróság szerint az Ufo szakszervezet nem fogalmazta meg kellő pontossággal a munkabeszüntetés célját, holott a bérköveteléseket pontosan és ellentmondásmentesen kell előterjeszteni, ez pedig nem történt meg.

Arról még nincsenek információk, hogy a Lufthansa tervezi-e újabb kereset benyújtását a munkabeszüntetés betiltására az elkövetkező napokra is.