Durvul a kampány: Trump előkapta a szexügyeket

Fotó: Getty Images / Getty Images

-

Alig egy hónap múlva kezdődik az amerikai elnökválasztás, így nem csoda, hogy a botrányhős milliárdos bekeményített. Ha Clintonnak hívják az ellenfelet, elég annyit mondania: Monica Lewinsky, de vannak más, kínos figurák is, akiknek van közös fotója Hillary Clintonnal.


Donald Trump, az amerikai republikánusok legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa újabb, Hillary Clinton volt külügyminisztert támadó videót tett közzé csütörtökön. Ez olyan férfiak társaságában mutatja a demokrata párti politikust, akik valamilyen módon szexbotrányba keveredtek. Közben a demokrata politikus hangja hallatszik, amint épp arról beszél, hogy „a nők jogai emberi jogok, és az emberi jogok nőjogok”.

A videón állóképek vannak, egyeseken a demokrata politikus férje, Bill Clinton volt elnök szerepel Monica Lewinsky volt fehér házi gyakornokkal, akivel 1995 és 1997 között szexuális kapcsolata volt. Egy másikon Hillary Clinton Anthony Weiner bukott kongresszusi képviselővel (aki azért kényszerült lemondani, mert képeket küldözgetett nőknek a péniszéről), továbbá a sorozatos szexuális zaklatásért elmarasztalt Bill Cosby színésszel látható.


Hillary and her friends!

A video posted by Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on


Trump azóta támadja férje nőügyeivel Hillary Clintont, amióta az szexistának nevezte őt. A reklámspot azt is közli, hogy Trump „a nők jogainak igazi védelmezője”. Közben a Twitteren a republikánusok elnökjelöltségére pályázó milliárdos a pártbeli vetélytársait sem kímélte. Jeb Bush volt floridai kormányzón azzal viccelődött, hogy nincsenek támogatói, „lagymatag”, Ben Carson sebészprofesszort pedig „patologikus hazudozónak” titulálta.Az előválasztási sorozat február 1-jén kezdődik Iowában. A republikánusok közt országosan Trump a legnépszerűbb, de Iowában a felmérések szerint Ted Cruz texasi szenátor vezet. A demokraták versenyében Hillary Clinton a legesélyesebb, magasan vezet Bernie Sander vermonti szenátor előtt.