Durván nő a kötelező biztosítás ára

-

Éveken át folyamatosan csökkentek a tarifák, innentől viszont fel kell készülni a 30-40 ezer forintos biztosításokra – írja a Világgazdaság.


A lap szerint rekordot is dönthet idén a kötelező felelősségbiztosítások átlagdíja, ha olyan ütemben emelkedik az ár, mint az év első heteiben. Az alkuszcégek kimutatásai szerint az átlagdíj mostanra 30 ezer forint fölé emelkedett. A Magyar Nemzeti Bank szerint legutoljára 2009-ben volt ilyen magas a tarifa. A rekord 2007-ben volt, mikor az átlagdíj meghaladta a 35 ezer forintot is.

Ez év végégi megismétlődhet: a CLB Független Biztosítási Alkusz értékesítési és kommunikációs igazgatója, Németh Péter szerint a biztosítók a rentábilis működés érdekében valahol 30–40 ezer forint között szeretnék stabilizálni a tarifáikat. Az emberek egyre többet autóznak, sok a kár, ráadásul az árversenynek az sem tesz jót, hogy kevesebb a szereplő a biztosítási piacon. A versenyt csökkenti az is, hogy a biztosítók az új ügyfeleknek nem hirdethetnek kedvezőbb díjakat, mint a meglévőknek – írja a lap.