Durván kiütötték a világbajnokot

Fotó: AFP / THOMAS KIENZLE

-

Nem sikerült valami fényesen a német Marco Huck (38 győzelem, 3 vereség, 1 döntetlen, 26 KO) amerikai debütálása, konkrétan kiütötték, míg a két veterán, Antonio Tarver (31-6-1, 22 KO) és Steve Cunningham (28-7-1, 13 KO) nem bírt egymással.


A közel egy év kihagyás után visszatérő Marco Huck számára nem sikerült az amerikai bemutatkozás, hiszen 11. menetes TKO-vereséget szenvedett, és ezzel elveszítette a WBO cirkálósúlyú világbajnoki övét – írja a Profiboksz.hu. Ellenfele, a veretlen lengyel Krzysztof Glowacki (25-0-0, 16 KO) jól kezdte a találkozót, és a mérkőzés elejétől védekezésre kényszerítette a címvédőt. Huck nehezen vette fel a ritmust, de néhány menet elteltével egyre több támadása ért célba, és az ötödik felvonástól inkább ő lépett fel agresszorként.


A hatodik menetben egy horoggal sikerült elkapni a lengyelt, aki nehezen ugyan, de túlélte a számolást – no meg Huck ezt követő rohamait. Glowacki nem adta meg magát, és keményen visszajött a hetedik menetben, majd nem sokkal később, a tizenegyedik etapban földre küldte Huckot. A Kapitánynak sikerült felállnia, de Glowacki nem végzett félmunkát, és azonnal kiütötte Huckot.A leállítás pillanatában mindhárom pontozónál Huck vezetett, aki közel hat év uralkodás után, 14. címvédő mérkőzésén elveszítette a világbajnoki címet. Ez azt is jelenti, hogy nem sikerült megdöntenie Johnny Nelson 2004 óta fennálló rekordját.


A Tarver–Cunningham mérkőzés elejét Cunningham irányította, magasabb munkatempóval és pontosabb akciókkal kontrollálta a történéseket. A negyedik menettől Tarver is aktivizálta magát, és több alkalommal is keményen eltalálta Cunninghamet. A meccs felétől nehezen pontozható mérkőzés alakult ki, ahol Cunningham volt az aktívabb, de Tarver jegyezte a hangsúlyosabb találatokat. Néhányszor úgy tűnt, hogy Tarver meg tudja csípni ellenfelét, de „USS” állta a sarat, így leütésre nem került sor. A tizenkét menet letelte után megosztott döntetlen született (115-113 Cunningham, 115-114 Tarver, 114-114).