Durva képeken egy csodálatos orvosi bravúr

-

A kínai orvosok tényleg mindent megtettek, hogy megmentsék a betegük kezét. Még a bokájához is készek voltak hozzávarrni.


Egy ipari balesetben megsérült kezet kellett megmenteniük a kínai sebészeknek, és ők egészen sajátos módszert vetettek be beteg érdekében: a levágott kezét egy hónapra a bokájához varrták, mielőtt visszaoperálták volna a karjára.
A páciens kezét egy forgó pengékkel dolgozó gép vágta le. A sérülése olyan súlyos volt, hogy az orvosok úgy ítélték meg, a idegeknek és az inaknak időre van szükségük ahhoz, hogy gyógyuljanak. Csakhogy az idő volt a legnagyobb ellenség: minél többet várnak ugyanis a műtéttel, a betegnek annál kevesebb esélye maradt volna arra, hogy egyszer majd használni tudja a kezét. Ha ugyanis egy testrész túl sokáig kimarad a vérkeringésből, a szövetek elhalnak, és menthetetlen lesz. A beteg kezét ezért a bokájához illesztették, és így tartották életben több mint egy hónapig.Végül egy tízórás műtéttel helyezték vissza a karjára. A beteg ma már tudja kissé mozgatni az ujjait, de rehabilitációra lesz szüksége, hogy ismét rendesen használni tudja a kezét.