Dun’Arc

-

A Dun’Arc címú sorozat célja, az emberi tevékenység és a Duna, mint természeti, gazdasági erőforrás közti kölcsönhatás bemutatása hazai példákon keresztül, de nemzetközi trendekre hivatkozva.


Réka ezt írta a 6 részes egyenként 15 percesre tervezett sorozatáról: "Sorozatom hat különböző aspektusból - vízbázis, élővilág, logisztika, árvíz-aszály, hidak, turizmus - mutatja be az emberi tevékenység Dunára gyakorolt hatását illetve a Duna jelentőségét a társadalmi, gazdasági környezetre hazai példákon keresztül."


Réka 5 éve dolgozik szerkesztő-riporterként és vágóként elsősorban környezetvédelmi témájú filmeken. Ezt írja:" Készítettem dokumentumfilmeket az Echo TV-re és az Ozone Network-re illetve láthatták már magazinműsoraim a Fishing and Hunting Channel-en illetve a Hír TV-n. Az elmúlt évek tapasztalatait és kapcsolatrendszerét saját vállalkozásom, a GreenVision.hu produkciós iroda munkáiban kamatoztatom tovább. Munkatársaim Kiss Gravi András operatőr és Kondács András grafikus, akikkel igényes kivitelezésű kisfilmeket gyártunk zöld szemléletű cégeknek. Nagy álmom, hogy a csapatom segítségével megvalósítsam a Dunáról szóló 6 részes online videósorozat ötletem, a Dun’Arcot. Meggyőződésem, hogy minden egyes részben új aspektusból tudnánk megmutatni az öreg folyót, akár környezetvédelmi, akár logisztikai, akár turisztikai területen.

Kedvenc dokumentumfilmjei: Renaud Delourme és Yann Arthus-Bertrand: Földünk a magasból, Cseke Eszter és S. Takács András: On the Spot: Diktátorok gyermekei – Uganada, Idi Amin rész, Naomi Klein: This Changes Everything