Dugóban a Belváros a Nagy Futam miatt - így kerülhető el

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A Nagy Futam elnevezésű légi és aszfaltshow egészen este 6 óráig akadályozza a forgalmat. A villamosok és buszok útvonala is módosult.


A rendezvény miatt lezárták a Bem József tér – Bem rakpart – Jégverem utca – Fő utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi István tér – Széchenyi rakpart által körbehatárolt területet, valamint az Angelo Rotta rakpartot, a Sztehlo Gábor rakpartot és az id. Antall József rakpartot. Emiatt rengeteg villamos- és buszjárat menetrendje megváltozott. Az alábbiakban ezek olvashatók a Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása alapján.

 2-es villamos

A 2-es villamos 8:30 és 18:00 között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Boráros tér H között közlekedik. A Boráros tér H és a Nyugati pályaudvar között villamospótló busz viszi az utasokat. A Nyugati tér M felé a Boráros tér–Közraktár utca–Bakáts utca–Lónyay utca–Kálvin tér–Kecskeméti utca–Károlyi utca–Ferenciek tere–Petőfi Sándor utca–Bécsi utca–Erzsébet tér–Október 6. utca–Arany János utca–Hercegprímás utca–Hold utca–Báthory utca–Szemere utca–Szent István körút–Váci út, Nyugati pályaudvar útvonalon. A pótlóbusz megállói: Boráros tér H: a 15-ös busz megállója, Bakáts utca: a 15-ös busz megállója, Czuczor utca: a 15-ös busz megállója, Török Pál utca: a 15-ös busz megállója, Kálvin tér M: a 15-ös busz megállója, Ferenciek tere M: a 15-ös busz megállója, Szervita tér: a 15-ös busz megállója, Erzsébet tér: a 15-ös busz megállója, Hercegprímás utca: a 15-ös busz megállója, Hold utca: a 15-ös busz megállója, Kossuth Lajos tér M: a 15-ös busz megállója, Batthyány-örökmécses: a 15-ös busz megállója, Markó utca: a 15-ös busz megállója, Szent István körút: a körút kereszteződése előtt, Nyugati pályaudvar: a buszvégállomáson. A Boráros tér H felé a Nyugati pályaudvar–Teréz körút–Podmaniczky utca–Kálmán Imre utca–Honvéd utca–Báthory utca–Nádor utca–József nádor tér–Szende Pál utca–Apáczai Csere János utca–Petőfi tér– Belgrád rakpart–Fővám tér–Sóház utca–Közraktár utca–Boráros tér. útvonalon. A pótlóbusz megállói: Nyugati pályaudvar M: a buszvégállomáson, Nyugati pályaudvar M: a 9-es busz megállója, Báthory utca: a 70-es troli megállója, Kossuth Lajos tér M: a 15-ös busz megállója, Széchenyi István utca: a 15-ös busz megállója, Zrínyi utca: a 15-ös busz megállója, Szende Pál utca: a 15-ös busz megállója, Petőfi tér: a 15-ös busz megállója, Március 15. tér: a 15-ös busz megállója, Fővám tér: a 15-ös busz megállója, Zsil utca: a 15-ös busz megállója, Boráros tér H: a villamospótló busz megállója a Petőfi híd alatt.

 5-ös, 8-as, 112-es és 178-as autóbusz

Az 5-ös, a 8-as, a 112-es és a 178-as busz 10:40 és 11:10 között az Erzsébet híd lezárása miatt módosított útvonalon, a Szabadság hídon át közlekedik. Pest felé kimarad a Március 15. tér és a Ferenciek tere megálló. A terelt útvonalon a járatokra az alábbi megállókban lehet felszállni: Szent Gellért tér M, Fővám tér M: a 15-ös busz megállójában, Kálvin tér M: a 9-es busz megállójában. Buda felé kimarad a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Döbrentei tér megálló. A terelt útvonalon a járatokra az alábbi megállókban lehet felszállni: Kálvin tér M: a villamosmegálló peronja mellett, Fővám tér M: a villamosmegálló peronja mellett, Rudas gyógyfürdő: a 86-os busz megállójában, Döbrentei tér: az 5-ös, a 86-os és a 178-as busz megállójában.

7-es, 107-es autóbusz

A 7-es és a 107-es busz 10:40 és 11:10 között az Erzsébet híd lezárása miatt módosított útvonalon, a Szabadság hídon át közlekedik. Pest felé kimarad a Rudas gyógyfürdő és a Ferenciek tere M megálló. A terelt útvonalon a buszra az alábbi megállókban lehet felszállni: Szent Gellért tér M: a 7-es busz megállójában, Fővám tér M: a 15-ös busz megállójában, Kálvin tér M: a 9-es busz megállójában. Buda felé kimarad a Ferenciek tere M és a Rudas gyógyfürdő megálló. A terelt útvonalon a buszra az alábbi megállókban lehet felszállni: Kálvin tér M: a villamosmegálló peronja mellett, Fővám tér M: a villamosmegálló peronja mellett, Szent Gellért tér M: a 7-es busz megállójában.

 16-os autóbusz

A 16-os busz 8:30 és 10:40, majd 11:10 és 18:00 között módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik. A Széll Kálmán tér M felé a busz a Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér útvonalon halad, ezért kimarad a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér és a Donáti utca megálló. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállóban lehet felszállni: Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállójában, Ferenciek tere M: az 5-ös, a 8-as, a 112-es és a 178-as busz megállójában, Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában, Palota út, gyorslift: a gyorsliftnél. A Deák Ferenc tér M felé a busz a Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Március 15. tér–Belgrád rakpart–Irányi utca–Ferenciek tere–Petőfi Sándor utca–Bécsi utca–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér útvonalon halad, ezért kimarad a Krisztina tér, a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér és a József nádor tér megálló. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni: Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában, Döbrentei tér: az 5-ös, a 86-os és a 178-as busz megállójában, Március 15. tér: a 8-as és a 112-es busz megállójában, Ferenciek tere M: a 15-ös busz megállójában, Szervita tér: a 15-ös busz megállójában. A 16-os busz 10:40 és 11:10 között, az Erzsébet híd lezárása miatt a Szabadság hídon át közlekedik, Buda felé a Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút–Kálvin tér–Vámház körút–Szabadság híd–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér útvonalon, ezért kimarad a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér és a Donáti utca megálló. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni: Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállójában, Kálvin tér M: a villamosmegálló peronja mellett, Fővám tér M: a villamosmegálló peronja mellett, Rudas gyógyfürdő: a 86-os busz megállójában, Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában, Palota út, gyorslift: a gyorsliftnél Pest felé a Krisztina körút–Döbrentei tér–Szent Gellért rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Kecskeméti utca–Ferenciek tere–Petőfi Sándor utca–Bécsi utca–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér útvonalon, ezért kimarad a Krisztina tér, a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér és a József nádor tér megálló. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni: Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában, Döbrentei tér: az 5-ös, a 86-os és a 178-as busz megállójában, Szent Gellért tér M, Fővám tér M: a 15-ös busz megállójában, Kálvin tér M: a 15-ös busz megállójában, Ferenciek tere M: a 15-ös busz megállójában, Szervita tér: a 15-ös busz megállójában.

 17-es villamospótló, 160-as, 260-as és 260A autóbusz

A 17-es villamospótló, a 160-as, a 260-as és a 260A busz 8:30 és 18:00 között a Bem rakpart lezárása miatt Óbuda felé a Fő utca–Csalogány utca–Fazekas utca–Horvát utca–Bem József utca–Bem József tér–Bem rakpart módosított útvonalon közlekedik. Az útvonal-módosítás miatt megállóhely nem marad ki, a járatokra terelt útvonalukon a 11-es és a 111-es busz Fazekas utca, majd Margit körút megállójában nyílik további felszállási lehetőség.

 19-es, 41-es villamos

A 19-es és a 41-es villamos 8:30 és 18:00 között rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomás (19-es), illetve a Kamaraerdei Ifjúsági Park (41-es) és a Clark Ádám tér között közlekedik, ezért kimarad a Batthyány tér M+H végállomás és a Halász utca megálló.

 86-os autóbusz

A 86-os busz 8:30 és 18:00 között mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik. Óbuda, Bogdáni út felé a busz az Attila út–Vérmező út–Széna tér–Hattyú utca–Batthyány utca–Fő utca–Batthyány tér–Fő utca–Csalogány utca–Fazekas utca–Horvát utca–Bem József utca–Bem József tér–Bem rakpart útvonalon halad, ezért kimarad a Clark Ádám tér, a Halász utca és a Batthyány tér M+H megálló. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni: Alagút utca: az 5-ös busz megállójában, Korlát utca: az 5-ös busz megállójában, Körmöci utca: az 5-ös busz megállójában, Széll Kálmán tér M: a 39-es busz megállójában, Mária tér: a 39-es busz megállójában, Batthyány tér M+H: a 39-es busz korábbi megállójában, Fazekas utca: a 11-es busz megállójában, Margit körút: a 11-es busz megállójában. Újbuda, Függetlenségi park felé a busz a Csalogány utca–Széna tér–Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Attila út–Krisztina körút útvonalon halad, ezért kimarad a Batthyány tér M+H, a Szilágyi Dezső tér és a Clark Ádám tér megálló. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni: Csalogány utca: a Csalogány utcában a Medve utca kereszteződésnél, Fazekas utca: a 39-es busz megállójában, Széna tér: a 39-es és a 990-es busz megállójában, Széna tér: a 39-es, a 155-ös, a 922-es, a 956-os, és 960-as és a 990-es busz megállójában, Széll Kálmán tér M: az 5-ös és a 39-es busz megállójában, Körmöci utca: az 5-ös busz megállójában, Korlát utca: az 5-ös busz megállójában, Mikó utca: az 5-ös busz megállójában, Alagút utca: az 5-ös busz megállójában, Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában.

105-ös autóbusz

A 105-ös busz 8:30 és 10:40, majd 11:10 és 18:00 között módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik. Az Apor Vilmos tér felé a busz az Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Alagút utca útvonalon halad, ezért kimarad a Deák Ferenc tér M, a Hild tér, a Széchenyi István tér és a Clark Ádám tér. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni: Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállójában, Ferenciek tere M: az 5-ös, a 8-as, a 112-es és a 178-as busz megállójában, Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában, Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában. A Gyöngyösi utca M felé a busz az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Március 15. tér–Belgrád rakpart–Irányi utca–Ferenciek tere–Petőfi Sándor utca–Bécsi utca–Erzsébet tér–József Attila utca–jobbra Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér útvonalon halad, ezért kimarad a Krisztina tér, a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér és a József nádor tér megálló. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni: Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában, Döbrentei tér: az 5-ös, a 86-os és a 178-as busz megállójában, Március 15. tér: a 8-as és a 112-es busz megállójában, Ferenciek tere M: a 15-ös busz megállójában, Szervita tér: a 15-ös busz megállójában. A 105-ös busz 10:40 és 11:10 között az Erzsébet híd lezárása miatt a Szabadság hídon át közlekedik, Buda felé a Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút–Kálvin tér–Vámház körút–Szabadság híd–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca útvonalon, ezért kimarad a Deák Ferenc tér M, a Hild tér, a Széchenyi István tér és a Clark Ádám tér megálló. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni: Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállójában, Kálvin tér M: a villamosmegálló peronja mellett, Fővám tér M: a villamosmegálló peronja mellett, Rudas gyógyfürdő: a 86-os busz megállójában, Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában, Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában. Pest felé az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Szent Gellért rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Kecskeméti utca–Ferenciek tere–Petőfi Sándor utca–Bécsi utca–Erzsébet tér–József Attila utca–Andrássy út útvonalon, ezért kimarad a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér és a József nádor tér megálló. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni: Alagút utca, Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállójában, Döbrentei tér: az 5-ös, a 86-os és a 178-as busz megállójában, Szent Gellért tér, Fővám tér: a 15-ös busz megállójában, Kálvin tér: a 15-ös busz megállójában, Ferenciek tere: a 15-ös busz megállójában, Szervita tér: a 15-ös busz megállójában.