Dublőrrel nyert a Britain's Got Talent győztes kutyája

-

Nagy-Britania leghetetségesebb emberének idén egy kutya bizonyult, azonban úgy tűnik nem teljesen tisztán játszott Matisse a border collie. A Britain's Got Talent 2015-ös évadjának a fődíját egy Jules O'Dwyer nevű kutyaidomár vitte el, aki nem érezte fontosnak hangsúlyozni, hogy a különböző mutatványokat bemutató Matisse valójában nem egy kutya, hanem több egymáshoz nagyon hasonló állat.


A döntőben Matisse egy kötéltáncot mutatott be, amivel el is vitte a negyedmillió fontnyi fődíjat (kábé 107 millió forint). Csakhogy Matisse nem az a Matisse volt, akit a közönség és a zsűri végigkövetett a fordulók során, hanem egyike O'Dwyer idomított kutyacsapatának.


A műsor producerei kedden bocsánatot kértek azoktól a nézőktől, akik úgymond nem voltak tudatában, hogy a kutyakiképző egész csapatnyi ebbel dolgozott együtt a produkcióban. „Elnézést kérünk, amennyiben az utolsó produkciónál mindez nem volt egyértelműbbé téve a zsűri és az otthon ülő televíziónézők számára" - írták egy közleményben.

O'Dwyert állítása szerint sokkolta a nagyközönség felháborodása. A kiképző a Twitteren is sok panaszos üzenetet kapott. Mint elmondta, azért dolgozott másik kutyával, mert Matisse-nak gondjai vannak a magassággal.Ez volt a második alkalom, hogy kutya nyerte a brit tehetségkutatót: Ashleigh Butler és Pudsey nevű kutyája a műsor 2012-es szériájában diadalmaskodott.