Dublini nagykövet lesz Pálffy István

Forrás: MTI/Európai Néppárt

-

A volt KDNP-s képviselő nem akarta kommentálni értesülésünket, de Tusnádfürdőn már „kijelölt nagykövetként” szerepelt.


Pálffy István lesz ősztől Magyarország dublini nagykövete – értesült két, egymástól független forrásból is a VS.hu. A hírt kérdésünkre a Külügyminisztérium megerősítette, mint írták, már a parlamenti meghallgatások is megtörténtek, és Pálffy szeptembertől foglalja el posztját. Az írországi misszió élén már esedékes a váltás, mivel Magyarics Tamás 2011 őszén foglalta el posztját, így lejár a mandátuma. Megkeresésünkre Pálffy István csak annyit mondott, hogy „semmilyen formában nem szeretné kommentálni” kinevezését.


A múlt hétvégi tusnádfürdői találkozó programjában ugyanakkor már „Pálffy István kijelölt nagykövet, Magyarország Nagykövetsége, Dublin” kitétellel szerepelt.
Pálffy István a köztévében és a TV2-ben volt híradó-műsorvezető, majd 2010–14 között listáról a KDNP képviselője lett, és a Kulturális és Sajtóbizottság alelnöki tisztét látta el. 2010 után felmerült, hogy a Nemzeti Színház kommunikációs igazgatója lesz, de ezt a képviselő cáfolta. 2014 novemberétől az MTVA nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsadóként dolgozik.