Dróth Zoli a BL-címvédőnél: Eddig nem tudtam, mi az az edzés

Fotó: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

-

A magyar futsalválogatott legjobbja már kiköltözött családjával Kazahsztánba, ahol a legutóbbi UEFA Futsal Cup győztesénél, a kazah Kajrat Almatinál folytatja. Felesége, Anett számolt be a Futsalhungary.hu blogoldalon az első napokról.


„A repülőtéren várt minket egy a csapatnál dolgozó ember, aki elhozott a lakáshoz, amit kaptunk. Ez egy lakópark ahol vagyunk, zárt udvarral és egy kis játszótérrel. Szerencsére a csarnok kétperces sétára található. Első emeleten lakunk, alattunk egy kis bolt található, ahol a napi szükséges dolgokat be tudjuk szerezni” – olvasható a beszámolóban.


A családja is kiköltözhetett vele


Néhány edzésen más részt is vett a belgrádi Eb-n is remeklő magyar játékos, akire naponta két edzés vár: reggel 10-kor és 17.30-kor. Egyik tréningről hazatérve Dróth így fogalmazott feleségének: „Hát anya, úgy néz ki, hogy eddig nem tudtam mi az az edzés.”

A kazah csapatnál minden egyes feladatra van egy külön ember, egy magára az edzésre, egy a bemelegítésre, egy az erősítésre, a sérültekkel a fizioterapeuta foglalkozik, de minden edzésen ott van a csapatorvos is. Dróth szerint egy héten kétszer van kötelező kondiedzésük, amit a kazahok beturbónak hívnak, és ami időre megy.


Az Európa-bajnok spanyoloknak lőtt gólja:


„Huh, nagyon kemény, csakúgy, mint az edzések. Látszik a profizmus. A klubnál is egyre jobban érzem magam, mindenki nagyon kedves és segítőkész, és persze az nagyon fontos hogy itt a családom” – fogalmazott a Győrből érkezett Dróth Zoltán, aki a 13-as mezben játszik majd a világ egyik legjobb futsaklubjában.

Ő volt az, aki a románok elleni selejtezőn az utolsó másodpercben az Eb-re juttatta a válogatottat, az Eb-n két meccsen négy gólt lőtt, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya, Sito Rivera pedig úgy fogalmazott róla, hogy „világklasszis játékos, aki a világ legjobb válogatottjába, a spanyolba is beférne.”