Dróth nélkül is tisztes helytállásra készül a futsalválogatott

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Az olaszok elleni vb-pótselejtező előtt a kapitány nem beszél a továbbjutásról. És még, ha kiesnénk, egy hatalmas elismerésnek akkor is örülhetünk.


A sárga lapok miatt eltiltott Dróth Zoltán és Rábl János, valamint a sérülés miatt itthon maradó csapatkapitány, Trencsényi János nélkül készül az Olaszország elleni vb-pótselejtező visszavágójára a magyar futsalválogatott - számol be honlapján az MLSZ.


Sito Rivera csapata március 22-én a párharc első mérkőzésén egy remek első félidőt követően a második 20 percben már nem tudta tartani a lépést a világ egyik legjobb csapatával, és végül 3-0-ra kikapott Miskolcon. Az eredmény tükrében a spanyol szakember már nem is beszél továbbjutási esélyekről, ugyanakkor a hiányzók névsora ellenére is tisztességes helytállásra számít.

"Úgy érzem, hogy az első meccsen egy erősebb ellenféllel szemben sikerült egy félidőn át helytállni, végül sajnos az olaszok három gólt is tudtak szerezni. A visszavágót sem adjuk fel előre, szeretnénk a maximumot kihozni magunkból, és minél jobb eredményt elérni Pratóban. Sokat kell javítanunk a játékunkon, és nagy érvágás alapembereink hiánya is, de úgy érzem, hogy vannak jó képességű játékosaink, például Komáromi és Harnisch, akik egészségesen várják a találkozót" - mondta a korábban olasz csapatoknál (Napoli , Luparense) is dolgozó Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Ha úgy is alakul, hogy a válogatott nem is lehet ott a következő világbajnokságon, attól még van ok a büszkeségre: a futsalplanet.com 2015 legjobb válogatottja szavazáson - többek között - Brazília, Argentína és Spanyolország mellett a magyar válogatott is ott van az elismerésre jelölt csapatok között. A győztest edzők és újságírók szavazati alapján fogják megnevezni.