Lehet, hogy megölték az Iszlám Állam túszait lefejező Dzsihád Johnt

-

Amerikai dróntámadás "célpontja" volt a terrorista gyilkos, akiről több videofelvétel és fotó is felkerült az internetre, melyeken túszokat fejez le. A Pentagon óvatos megfogalmazása annak köszönhető, hogy nem egészen biztos, hogy a brit állampolgárságú Mohammed Emwazi ült a légicsapással sújtott gépkocsiban.


A légitámadást a szíriai Rakka város környékén hajtották végre. A Pentagon közlése szerint még nem tudni, hogy elérte -e a célját, de amerikai katonai források szerint a gépkocsiban, amely ellen a támadást végrehajtották, Emwazi ült, akinek a mozgását már egy ideje követték.

Dzsihád John az Iszlám Állam terrorszervezet lefejezős propagandavideóiból lett ismert. Igazi neve Mohammed Emwazi, Kuvaitban született és két évvel ezelőtt csatlakozott az Iszlám Államhoz. Volt túszok vérszomjas pszichopataként írták le a férfit, aki több más túsz mellett végzett az amerikai James Foley és Steven Scotloff, valamint a japán Goto Kendzsi újságírókkal, Abdul-Rahman Kassig amerikai, David Haines és Alan Henning brit segélymunkásokkal is.