Drón ölte meg a nairobi vérengzést megtervező terroristát

-

Az amerikai védelmi minisztérium hivatalosan is bejelentette, hogy megölték Adnan Garart, az al-Shabaab szomáliai szélsőséges iszlamista szervezet egyik magas rangú parancsnokát.


Garart, akit a 67 halálos áldozatot követelő 2013-as nairobi vérengzés megtervezőjeként tartottak számon, múlt csütörtökön ölte meg egy pilóta nélküli repülőgép Halála "jelentős csapás az al-Shabaab terrorszervezetre Szomáliában", áll a Pentagon közleményében.

A légicsapást Szomália déli részén, egy autó ellen hajtották végre, amelyben a parancsnok utazott. Kenyai források szerint a dróntámadásnak két másik halálos áldozata is volt, szintén a terrorszervezet tagjai közül.
A szélsőséges iszlamista al-Shabaab szoros kapcsolatban áll az al-Kaida terrorhálózattal. 2013-ban megtámadták a Westgate üzletközpontot Nairobiban, és 67 embert öltek meg.
Idén februárban a csoport nyugati bevásárlóközpontok elleni támadásra szólított fel, interneten közzétett videoüzenetében az amerikai Minnesota állambeli Bloomingtonban lévő Mall of Americát, a kanadai West Edmonton Mallt és a londoni Oxford Streetet nevezte meg megtámadandó objektumként.