Drogcsempészésre használták a társkeresőt

-

A kiszemelt nőknek küldött csomagot egy nigériai férfi, a megadott címre kellett volna elvinni a drogot rejtő pakkot.


Mit sem sejtő nők közreműködésével próbált kábítószert Magyarországra csempészni egy nigériai férfi és honfitársa, kábítószerrel visszaélés kísérlete miatt vádat emeltek ellenük – közölte a Heves Megyei Főügyészség.


A közlemény szerint a nigériai férfi tavaly nyáron ismerkedett meg egy bélapátfalvai nővel, akitől nem sokkal később már elkérte a telefonszámát és a lakcímét is. Pár hét múlva felhívta őt azzal, hogy egy csomagot fog küldeni neki Franciaországból, az meg is érkezett, benne látszólag csupán három női táskával és gyermekruhákkal. A vádlott ezután azt kérte a nőtől, hogy vigye el neki a kapott küldeményt egy előzetesen megbeszélt időpontra Budapestre. A nő ezt furcsának találta, ezért átnézette a csomagot a fiával, aki a három táskába varrva jelentős mennyiségű kábítószert – több mint 380 gramm kokaint – talált. Így a nő már nem Budapestre utazott, hanem a rendőrséget hívta.

A vádlottat és az őt elkísérő társát akkor fogták el, amikor másnap egy bérelt kocsival megjelentek Bélapátfalván. A rendőrök az autóban egy listát is találtak olyan emberek nevével és címével, akiket a vádlottak feltehetően hasonló módon akartak felhasználni a kábítószer becsempészésénél. A listán szereplők közül egy siklósi nő címére már küldtek is gyógyászati segédeszközök közé rejtett, kokaint tartalmazó csomagot Brazíliából, de azt a vámhatóság még a repülőtéren lefoglalta.

A két férfire végrehajtandó fegyházbüntetést kért az ügyészség.