Drogba követheti Gerrardot és Lampardot az Egyesült Államokba

Fotó: MTI / AP / Alastair Grant

-

Az elefántcsontparti sztár maga beszélt erről azzal, hogy pár héten belül dönt véglegesen. A Chelsea után másik angol csapathoz legalábbis biztosan nem igazol.


A 37 éves, 104-szeres elefántcsontparti válogatott csatár a Daily Telegraphnak adott interjúban beszélt erről, miután vasárnap lejátszotta utolsó mérkőzését a londoni kékek színeiben, a Sunderland 3-1-es legyőzése alkalmával.

„Sok fantasztikus csapat van a Premier League-ben, de a Chelsea iránt érzett kötődésem miatt nem tudnék egy másik angol csapatban futballozni” – nyilatkozta Drogba, s hozzátette, amikor a közösségi médiában bejelentette távozását Londonból, azonnal megkereste néhány együttes. „Ez azt jelenti, hogy még mindig hozzá tudok tenni egy csapat játékához, s természetesen az egyesült államokbeli karrier is érdekel. Most néhány nap vagy hét alatt átgondolom, hogy mi a legjobb a számomra, egy azonban biztos: futballozni akarok.”

Lampard, aki csapattársa volt korábban Drogbának a Chelsea-nél, a New York City FC-ben folytatja pályafutását, míg a Liverpooltól vasárnap elbúcsúzott Gerrard a Los Angeles Galaxyhoz szerződött.

Drogba tavaly tért vissza a Chelsea-hez, amelynek színeiben 2004 és 2012 között Bajnokok Ligáját, három bajnoki címet, két Ligakupát és négy FA-kupát nyert. Az elefántcsontparti támadó a most befejeződött idényben újra bajnok lett a kékekkel, s a Ligakupában is diadalmaskodott a csapattal. A szurkolók 2012-ben Drogbát választották a Chelsea történetének legjobb futballistájává.