Drog, cigi és fegyver volt a csempészeknél

Forrás: police.hu

-

Amfetaminszármazékot, csempészcigarettát, valamint töltött fegyvert és lőszereket is találtak a fináncok Záhonynál.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferense, Magyar Norbert elmondta, az első esetben egy Olaszországba tartó kisbusz utasait ellenőrizték, amikor az egyik ukrán férfinél népművészeti szalaggal átkötött tasakot találtak, amelyet a férfi az átvizsgálás alatt többször is megpróbált elrejteni, majd azt mondta, hogy a földön találta. A helyszínen elvégzett gyorstesztek alapján a zacskó amfetaminszármazékot tartalmazott.

Egy ukrán testvérpár teherjárművük padlózatában kialakított zárt szelvényekbe elrejtve próbált cigarettát becsempészni Magyarországra, de a kamionröntgen lebuktatta őket. A mintegy ötezer doboz, 4,5 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, valamint 9 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki – ismertette a sajtóreferens.

A harmadik esetben a személyes poggyászaiban lévő, éleslőszerrel betárazott fegyvert próbálta átvinni az ellenőrzésen egy Csehországba tartó férfi. A pénzügyőrök az autó hátsó könyöklőjénél bukkantak rá a töltött fegyverre, amelyben tíz éleslőszer volt, a személyes poggyászokból pedig még huszonnyolc került elő. A férfi azt mondta, hogy van fegyvertartási engedélye, de Csehországban felejtette.

A NAV nyomozói mindegyik ügyben megtették a feljelentést az illetékes hatóságnál – mondta Magyar Norbert.