Drámai csatát veszített a hokiválogatott, elúszott az olimpia

Fotó: MJSZ / Mudra László

-

A magyar jégkorong-válogatott a Papp László Budapest Sportarénában rendezett olimpiai selejtezőtorna utolsó, mindent eldöntő meccsén 0-0-t játszott Lengyelországgal. A büntetőpárbajt a lengyelek 1-0-ra nyerték, így ők jutottak a következő körbe.


A találkozót megelőzően 16 győzelem, 6 döntetlen és 29 vereség volt a magyar örökmérleg a lengyelekkel szemben. A két együttes legutóbbi összecsapását a magyar válogatott nyerte a tavalyi krakkói világbajnokságon 2-1-re, a győztes gólt akkor Szirányi Bence szerezte. A védő most nem léphetett a jégre, mivel pénteken megsérült a térde az észtek elleni mérkőzés hajrájában.


Telt ház, fantasztikus szurkolás volt végig


Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese végig nagyon szervezetten játszott, ám 65 perc alatt nem tudta eldönteni a mérkőzést a fegyelmezett lengyelek ellen. A büntetőknél a csapatkapitány Vas Márton után Andrew Sarauer és Frank Banham is hibázott, míg a lengyelektől Krzysztof Zapala betalált, ezzel a lengyel válogatott jutott tovább a kvalifikációs sorozat utolsó, szeptemberi körébe.


Nagy csata volt, amit végül a lengyelek nyertek meg


Rich Chernomaz így fogalmazott a meccset közvetítő M4-nek: „Nem mondhatom, hogy nem érdemeltünk győzelmet, vagy hogy vereséget érdemeltünk, mert nem kérhettem volna többet a játékosoktól, mint amennyit kitettek a pályára. Három meccsen egy gólt kaptunk a rendes játékidőben, általában ez elég ahhoz, hogy egy csapat sikerrel vegyen egy tornát, most nem volt az. Egyik csapat sem engedett gyors kontrákat, de mégis megvoltak a helyzeteink, ezekre lehet majd építeni az A csoportos vébén is.”