Douchev-Janics Natasa nem jutott be a döntőbe

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Douchev-Janics Natasának nem sikerült bejutnia a döntőbe, miután hétfői középfutamában a negyedik helyen ért célba K-1 200 méteren a riói olimpián.


A Győr háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, aki négy éve, Londonban bronzérmes volt a sprintszámban, a második középfutamba kapott besorolást, s három riválisa is megelőzte. Nem jött el jól a rajttól, és nem is tudott igazán felpörögni, hiába küzdött, csak negyedikként futott be az azeri Inna Oszipenko Rodomszka, a francia Sarah Guyot és sógornője, fivére felesége, a szlovén Spela Ponomarenko Janic mögött.

„Az volt a terv, hogy bolyban maradjak, s mindent megtegyek a továbbjutásért. Ezt csináltam, elfogyott az erőm a végén, nem tudom miért, jól éreztem közben magam – nyilatkozott Douchev-Janics Natasa. – Oszipenko volt előttem, s nagyon ment el, s ez rossz ilyenkor az embernek, hogy valaki így elmegy mellette.”

Janics azt mondta, az előfutamban nem hajtotta ki magát, mert tudta, hogy kemény csata vár rá a középfutamban.

„Ha megnézzük, nálam volt négy erős név, abból én voltam a negyedik... – tette hozzá. – Megpróbálok egy jó pályát menni holnap.”

A futamokból az első kettő jutott tovább biztosan a nyolcas fináléba, ahova még a harmadikok közül a legjobb kettő került.

A női K-1 200 méter fináléját kedden rendezik, Douchev-Janics a B döntőben száll majd vízre.