Douchev-Janics Natasa amint hazaér, Kovács Katalinnal hasítana

Fotó: AFP / MANAN VATSYAYANA

-

A korábbi hírekkel ellentétben nem áprilisban, hanem május elején tér haza Douchev-Janics Natasa, aki egyre jobb formába lendül. A versenyző 2013 augusztusa óta nem vett részt igazi tétversenyen, pár nappal ezelőtt azonban versenyzett 2000 méteren, és megnézte, hol tart a felkészülése.


Amint arról januárban beszámoltunk, Douchev-Janics Natasa családjával még ősszel Mexikóba költözött, hogy gerincsérvműtétje után megfelelő körülmények között készüljön a visszatérésre. A Graboplast Győri VSE háromszoros olimpiai bajnoka több mint fél éve él és készül Mexikóban, a minap – másfél éves kihagyás után – rajthoz állt egy 2000 méteres versenyen is, megnézte, hogy sikerült az állóképességi felkészülése.


Jó volt újra versenyezni, bár nagy tétje nem volt ennek a viadalnak, egyszerűen csak szerettem volna visszajelzést arról, mennyire jól sikerült az állóképességi munka, hogy dolgoztam a téli időszakban

mondta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapjának Douchev-Janics Natasa, akire még három hét magaslati munka és egy verseny is vár Mexikóban, majd május elején hazatér és Szegeden, valamint Szolnokon folytatja a felkészülését. Hozzátette: „Nagyon motivált vagyok, és ha hazaérek, akkor azonnal egyeztetek Katival, hogy végre ismét hasíthassuk a vizet párosban is”.