Döntött az ügyészség a Rogán elleni nyomozásról

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Vesztegetés miatt több feljelentés is érkezett az ügyészségre, amelyekben Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke is érintett. A Központi Nyomozó Főügyészség most határozott arról, hogy indítanak-e nyomozást.


A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hétfőn meghozta döntését arról, indít-e nyomozást hivatali vesztegetés gyanúja miatt abban az ügyben, amelynek kapcsán várhatóan Rogán Antal miniszter érintettségét kellene vizsgálniuk. A Magyar Nemzet értesülései szerint azonban egyelőre nem közölték, miként határoztak. A hatóságoknak először ugyanis a feljelentőt kell tájékoztatniuk, s csak azután hozhatják nyilvánosságra döntésüket.

Az ügyészséghez a Párbeszéd Magyarországért és a fideszes Tényi István fordult, miután a Prisztás-gyilkosság felbujtójaként jogerősen elítélt Portik Tamás azt állította a bíróságon, hogy tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át Pápa Marianne nevében Rogán Antalnak. (Pápa volt férjének, Szetlik Ferencnek az unokaöccse Habony Árpád.) Portik ezt a Rogán Antal és Juhász Péter közti személyiségi jogi perben mondta, ahol tanúként hallgatták meg. A KNYF döntésén sok múlik; ha elrendelték a nyomozást, nem kizárt, hogy kezdeményezhetik Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését is.