Döntött a Lidl és a Tesco: minden bolt kinyit most vasárnap

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A Lidl az előző vasárnap még kivárt, most azonban minden üzletét kinyitja. Ahogy az Auchan és a Tesco is. Utóbbi online boltja pedig már vasárnapra is vállal kiszállítást. Az Aldi és a Penny már az előző vasárnap kinyitotta az összes üzletét.


A múlt héten törölték el a boltzárat, ennek eredményeként az elmúlt vasárnap a nagyobb boltláncok közül a Tesco, az Auchan a boltjainak többségét kinyitotta, de nem az összeset. A Lidl azonban a múlt héten még azt közölte, hogy kivár.


A Lidl ezen a héten bejelentette, valamennyi üzletét kinyitja a következő vasárnap, azaz április 24-én. A Lidl-egységek reggel 7-től délután 5-ig lesznek nyitva. Ez azt jelenti, hogy a Lidl-boltok 1 órával hamarabb nyitnak majd, mint a másik két nagy diszkontlánc, a Penny és az Aldi üzletei, amelyek 8-kor nyitnak. (Eredeti cikkünkben a Lidl Facebook-oldalán található információ alapján azt írtuk, hogy a Lidl-egységek este 6-ig lesznek nyitva. A diszkontlánc azonban jelezte, hogy tévesen jelent meg az információ az oldalukon, a boltok ugyanis délután 5-ig lesznek nyitva. Időközben a Lidl is javította a nyitvatartási időre vonatkozó információt.) Utóbbiak ugyanis reggel 8-tól este 6-ig tartanak nyitva vasárnap. Az Auchan az elmúlt vasárnap csak 14 hipermarketjét nyitotta ki, most vasárnap azonban mind a 19 áruház nyitva lesz, reggel 8-kor nyitnak és este 8-kor zárnak.

A Tesco a Bukszával közölte, valamennyi boltját kinyitja most vasárnap. A Tesco emellett az online boltot is megnyitotta: most vasárnapra vállal kiszállítást az online boltjából történő rendelésekre. (A boltzár alatt az online bolt nem működött, pontosabban vasárnap nem lehetett kiszállítást végezni, a korlátozás eltörlése utána azonban erre ismét lehetőség nyílik.)


Az IKEA ezen a hétfőn azt jelentette be, hogy május 22-től a hét minden napján nyitva lesz mindkét magyarországi egysége. A Praktiker pedig kedden jelezte, hogy május 8-tól lehet majd vásárolni vasárnaponként a cég barkácsáruházaiban.