Döntetlennel kezdtek az Európa-bajnok portugálok

Fotó: AFP / YURI CORTEZ

-

A portugál labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott a mexikói együttessel a jövő évi világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa első fordulós mérkőzésén, vasárnap.


Konföderációs Kupa, A csoport, 1. forduló:

Portugália-Mexikó 2-2 (1-1)
gól: Quaresma (34.), Cédric (86.), illetve J. Hernández (42.), Moreno (90+1.)


Az álmosan csordogáló első húsz perc után előbb Cristiano Ronaldo lőtt a felsőlécre, majd másodpercekkel később Pepe talált be lesről, ám Néstor Pitana játékvezető a videóbírós rendszer segítségével érvénytelenítette a találatot.


Negyedóra múlva viszont tényleg előnyt szerzett az Európa-bajnok: Ronaldo tálalt remekül Quaresma elé, aki Ochoa kapus elfektetése után pöckölte be a labdát a kapuba.

A mexikói együttes egy portugál védelmi hibát kihasználva még a szünet előtt egyenlített Javier Hernández révén: a felszabadítani igyekvő Guerreiro nem találta el a játékszert, amelyre Carlos Vela csapott le, középre adta, az érkező "Chicharito" pedig hét méterről befejelte.

A fordulást követően inkább a portugálok voltak veszélyesebbek a kapura, s ez végül Cédric jóvoltából érett góllá: a jobbhátvéd egy lecsorgó labdára lecsapva lőtt a kapuba. Hogy mégis döntetlennel záruljon a találkozó, arról egy baloldali szöglet után pontos fejesével Héctor Moreno gondoskodott a rendes játékidő hosszabbításában.