Donald Trumpnak már többször meggyűlt a baja a gyerekekkel

Fotó: AFP / JASON CONNOLLY

-

A kisbabák puszilgatása ugyanúgy az amerikai kampányok része, mint a kézfogások és a kisállatok simogatása.


Donald Trump kampánykörútján kínos helyzetbe került, amikor Green Bayben (Wisconsin) mondott beszédet, ahol a közönségben kiszúrt egy kislányt – írja a Mirror.


A republikánus elnökjelölt a színpadra szólította, majd a karjaiba vette a kislányt, pózolt vele, majd puszilgatni kezdte a, de a gyerek második puszinál már elhúzta az arcátA politikai kampányok elengedhetetlenen része, hogy a politikus gyerekeket ölelgessen a kamerák előtt, ennek megfelelően Donald Trump is többször élt ezzel a lehetőséggel.


Nemrég Pennsylvaniában kampányolt, Wilkes-Barreben, a helyi hokicsapat arénájában, ahol őrjöngő tömeg előtt felvitt magához egy Trumpnak öltöztetett kisfiút. Trump minden kérdésének az utolsó szótagját ismételtette meg válasz helyet a kisfiú, amin a közönség nevetett – végén egy puszival honorálta Trump a jól elsült poént.A gyerekek jelenléte azonban nem mindig sült el jól Trump számára: a virginiai Ashburnban az egyik beszédét zavarta meg egy síró kisbaba, aki éppen az édesanyja karjaiban volt. Trump először azt mondta, hogy nem zavarja a gyereksírás.


„Ne aggódjon a gyerek miatt, én szeretem a gyerekeket. Halottam, hogy sír a gyerek (...). Micsoda gyönyörű gyerek! Ne aggódjon, ne aggódjon. Az anyák így járnak le-fel (... ) ne törődjön vele! Fiatal, szép és egészséges, ez az, amit mindannyian akarunk”

mondta a republikánus elnökjelölt.

Pár perc után azonban Trump kifakadt:


„Valójában csak vicceltem, vigye ki innen azt a gyereket. Rendben van. Ne aggódjon! – Tényleg elhitte, hogy szeretem, amikor a gyerek sír, miközben beszélek?”

– mondta a milliárdos politikus.


A kínos esetek persze ugyanúgy jó reklámok lehetnek egy politikusnak, mivel nézettséget, lájkokat és beszédtémát generálnak. Az elnökjelölt-aspiránsok kampányában is számos babákat ölelgető kép készült Hillary Clinton vagy Bernie Sanders országjárása alatt is.

Trump Coloradóban ikerbabákkal fotóztatta magát, amire az egyik elkezdett sírni, ezért vissza is adta a gyerekeket az édesanyjuknak. Trump ekkor az anyukának mosolyogva azt mondta, hogy életében nem cserélt még pelenkát – a felvételt maga Trump is büszkén posztolta ki a saját twitter-oldalára.