Donald Trump kipécézte magának a pápa csapatát

Fotó: Getty Images / Jamie Squire

-

A republikánus elnökjelölt már magára haragította a latin ajkú szavazókat, de azért az ő voksaik iránt sem közömbös: dél-amerikai focicsapatot venne, és miután Kolumbiában ez nem jött össze, most az argentin San Lorenzót nézte ki.


Donald Trump republikánus elnökjelölt focicsapatot venne, méghozzá egyenesen Ferenc pápa kedvenc csapatát, az argentin San Lorenzót.

Az odamondás koronázatlan királya ingatlanmágnásként lett milliárdos, jelenleg pedig nagy lendülettel építi ki táborát jellemzően nyers és ütős, szándékosan politikailag inkorrekt megnyilvánulásokkal.

„Drogokat hoznak ide. Bűnözést hoznak, és nemi erőszakot” – hangzott például az egyik nagyívű kijelentése a mexikói bevándorlókról. Nem is lett népszerű a latino szavazók körében.

Hanem a populizmusba sok minden belefér, Trump pedig tudja, mivel törleszkedjen a spanyol ajkúakhoz. Focicsapatot venne, méghozzá nem is az Államokban, hanem mindjárt Dél-Amerikában. Augusztus elején a kolumbiai Atlético Nacionalt nézte ki magának, majd miután a százmillió dolláros vételi ajánlatát elutasították, új kedvencet talált.

A célpont most a San Lorenzo, őszentsége Ferenc pápa kedvenc focicsapata. A San Lorenzo ugyan a nagy ötösbe, tehát Argentína legnépszerűbb klubjai közé tartozik, ám a legkevésbé sikeres közülük.

Világszerte viszont csak 2013 márciusában figyeltek fel rá a szurkolók, amikor Jorge Mario Bergogliót pápának választották. Egy évre rá a csapat – története során először – megnyerte a legnagyobb dél-amerikai klubtornát, a Libertadores-kupát.