Donald Trump fejét is elverheti egy papuccsal

Fotó: Getty Images / Mark Wallheiser

-

Bárki elverheti a republikánus elnökjelöltet, a vaskalapos seriffet vagy a Klu-Klux-Klan volt vezetőjét.


A Bazta Arpaio nevű spanyol ajkú csoport tette ki azt az online játékot, amelyben bárki kedvére rásuhinthat Donald Trump, Joe Arpaio vagy David Duke, egykori Klu-Klux-Klan-vezető fejére írja a Buzzfeed.


Carlos Garcia, a csoport vezetője azt mondta, a játék lényege, hogy a nyíltan idegenellenes közszereplőket megleckéztessék, mint ahogy a latinoknál szokták, amikor a nagymamák a rendetlen gyerekeket egyszerűen megsuhintják a papuccsal: ezt hívják La Chaclának.

Az összeállítás nem véletlen: Trump politikájának az egyik központi témája egy fal felhúzása Mexikó és Amerika közé, amellyel szerinte az államokat megvédené az erőszakos latin-amerikai bevándorlóktól. David Duke a nyíltan rasszista Klu-Klux-Klan vezetője volt, aki kiállt Trump jelöltsége mellett – ezt később a republikánus jelölt visszautasította. Joe Arpaio pedig évek óta Maricopa megye seriffje, ő szintén támogatja Trump politikáját. A seriff több módszerével lett hírhedt, többek között azzal, hogy az indián őslakosokat és a spanyol ajkúakat rendszeresen igazoltatja a közterületeken.

A Bazta Arpaio szervezet szóvivője azt mondta, hogy ez csupán egy játék, amivel azt a frusztrációt akarják levezetni, amit ezek az emberek okoztak az idegenellenességükkel.

A játékot itt lehet kipróbálni.