Donald Trump a párizsi tragédiában is a saját hasznát keresi

Fotó: Getty Images / Charlie Leight

-

Donald Trump, az amerikai elnökjelöltségért versenyző politikus szerint minden máshogy alakult volna Párizsban, ha több civil rendelkezik fegyverekkel.


Eddig nem maradtak le semmiről, ha nem követték az amerikai elnökjelölt-választási küzdelmet. Illetve annyiról mégis, hogy a republikánusok egyik reménybeli jelöltje, Donald Trump nagy pofonokba szaladt bele. George W. Bushról úgy emlékezett meg, hogy ő volt az, "akinek az elnöksége alatt összeomlott a WTC." A klímaváltozásról - ami többek között a kaliforniai szárazság miatt fontos kampánytéma - pedig annyit mondott, hogy ő a tiszta levegőben hisz.


Trump a november 13-i párizsi terrortámadásban is megtalálta azt a témát, ami az amerikai szavazók számára érdekes lehet, mindenki más felé viszont csak azt közvetíti, hogy a politikus mennyire érzéketlen troll. A texasi Beumontban tartott kampánybeszédében azt mondta, hogy Párizsban kevesebbeknek kellett volna meghalniuk, ha több civil visel fegyvert.


Ha Párizst nézed, ott vannak a világon a legszigorúbb fegyverviselési szabályok, senkinek sem volt fegyvere, csak a rosszfiúknak

- értelmezte Trump a helyzetet.


A gondolatot nem először sütötte el Trump, már a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni támadás után is ez volt az egyetlen dolog, ami eszébe jutott. Akkor Franciaország amerikai nagykövete visszataszítónak nevezte a megjegyzést, ami nélkülöz mindenféle emberi tisztességet.