Dollármilliókért ebédelhet Buffett-tel a licitáló

Fotó: AFP / TIMOTHY A. CLARY

-

A pénzt egy hajléktalanokat támogató szervezet kapja.


Egy licitálónak 2,679 millió dollárt, azaz 736 millió forintot ért egy ebéd Warren Buffett amerikai milliárdossal, a világ egyik legnagyobb jótékonysági adományozójával. Az e-Bayen öt napon át tartó online jótékonysági árverés utolsó másodperceiben érkezett a győztes tét A 2012-ben és 2016-ban tartott ugyanilyen jótékonysági árverések rekordját, a 3 456 789 dollárt nem érte el. A győztes névtelen szeretne maradni.

A pénzt egy San Franciscó-i szervezetnek, a Glide-nak utalják, mely hajléktalanok, szegények és szenvedélybetegek élelem- és egészségügyi ellátásában segít.

A sikeres licitáló és néhány barátja a manhattani Smith & Wollensky étteremben ebédelhet a milliárdossal. Bármiről szabad beszélgetni, kivéve arról, hogy mibe akar befektetni Buffett legközelebb.

A milliárdos eddig 18 jótékonysági árverést tartott a Glide javára, mintegy 26,3 millió dollárt gyűjtött össze a szervezet számára, melyet akkor ismert meg, amikor első felesége, Susan önkénteskedni kezdett a Glide-nál. Susan Buffett 2004-ben halt meg.

A 86 éves Warren Buffett a Forbes üzleti magazin idei listája alapján a világ negyedik, az USA második leggazdagabb embere, vagyona legnagyobb részét alapítványok támogatására fordítja.