Dollárszázezreket ért a 24 karátos arannyal bevont hangversenyzongora

Fotó: Getty Images / Michael Loccisano

-

A hangszert 60 évvel ezelőtt vette Elvis Presley az édesanyjának, most egy aukción adtak túl rajta.


Memphisi otthonában játszott Elvis Presley azon az aranyozott hangversenyzongorán, amely egy szombati, Los Angeles-i aukción 600 ezer dollárért, 175 millió forintért kelt el.

A zongorát Presley édesanyjának vette 1955-ben. Az asszony halála után, 1968-ban a legendás énekes felesége, Priscilla úgy döntött, hogy 24 karátos arannyal vonatja be a diófából készült zongorát első házassági évfordulójuk alkalmából.

A hangszer éveken át a nashville-i Countryzenei Hírességek Csarnokában vendégeskedett. A zongorát egy névtelenségbe burkolózó férfi bocsátotta árverésre, aki évekkel ezelőtt tett szert a hangszerre.

Az aukción elkelt egy Elvis méretére szabott fehér bőröltöny is 57 600 dollárért és egy tablettatartó 6000 dollárért a rock and roll királya számára felírt Valium-recepttel együtt. Egy fekete bársonyzakót, amelyet Michael Jackson egyebek közt Liz Taylor és Larry Fortensky 1991-es esküvőjén viselt, 24 ezer dollárért adtak el.

Egy hét múlva Londonban tartanak árverést, ahol 45 ezer dollárért kínálják megvételre Elvis Presley egy pár fehér bokacsizmáját, amelyet If I Can Dream című dalának egyik emlékezetes televíziós felvételén viselt.