Doll: A második félidőben két fokozattal feljebb kapcsoltunk

-

A Fradi trénere szerint nem elégedtek meg a döntetlennel, hanem csapata végig ment előre a győzelemért. A két edző, valamint. játékosok is nyilatkoztak a derbi után.


Nebojsa Vignjevics, az Újpest edzője:

Az első félidőben mi uraltuk a játékot, a második félidőben azonban valóban a kelleténél defenzívebben játszottunk – mondta a mérkőzés után az M4 csatornának nyilatkozó szerb szakvezető. Sokkal jobban beálltunk védekezni, vártuk, hogy a Ferencváros lépjen, és inkább a hosszú labdákra helyeztük a hangsúlyt. A Fradi rúgott két gólt, mi pedig nem tudtuk azt játszani, amit elterveztünk. Sok új játékosunk van, akiket még be kell építenünk a csapatba, de egyébként ma ők is jó teljesítmény nyújtottak.

Thomas Doll, a Ferencváros edzője:

Azért cseréltem le Ramírezt, hogy hátrányban átálljunk három védős, még támadóbb felállásra. Az volt a legfontosabb, hogy az első félidőhöz képest, amikor nem játszottunk jól, két sebességgel feljebb kapcsoltunk. A mai mérkőzés legfontosabb tanulsága volt, hogy nem elégedtünk meg az 1-1-el, végig győzelemre játszottunk.


Balogh Balázs, az Újpest középpályása:

Jól kellett volna védekezni, és akkor nem kapunk két gólt. Ha az előző fordulóban, a Diósgyőr elleni meccs után azt mondtam, hogy csalódott vagyok, akkor ez most hatványozottan igaz. Egyszerűen nem hiszem el, hogy mi történik velünk. De ilyen a futball. Biztos az volt megírva a nagy könyvben, hogy Bödének megint egy ilyen napja legyen. Cipeli a hátán a Fradit. Szerintem mi voltunk a jobbak, viszont a Fradinak meg volt egy Bödéje, ők meg annyival voltak jobbak. Nem játszottunk rosszul, győzelmet érdemeltünk.

Böde Dániel, a Ferencváros csatára:

Üzenem, hogy bejött a jóslat, miszerint kettőt fogok rúgni az Újpestnek. Voltak helyzeteim korábban is, amik kimaradtak, de nem foglalkoztam velük. Gera Zoli beadására nem tudtam volna jobban érkezni. Nagyot birkóztam a védőkkel, ma ez a kulimunka jutott nekem, de végül csak jött két jó beadás, amit be tudtam rúgni. Minden áron nyerni akartunk, 1-1 után is mentünk előre. A szerencsétlen gólnál kicsit bealudtunk, de aztán végig mentünk előre.