Döcögve áll helyre a tömegközlekedés a vihar után

Forrás: VS.hu

-

A szerdai vihar miatt ma is több busz- és villamosjárat módosított útvonalon közlekedik Budapesten, a villamosok helyett több helyen pótlóbuszok járnak. A vonatok is fennakadásokkal közlekednek, késésekre kell számítani. De legalább kellemes idő lesz.


Lassan áll helyre a tömegközlekedés a szerdai heves esőzés és szélvihar után. A vihar az ország több pontján járhatatlanná tette az utakat, tetőket sodort le, házakat tett lakhatatlanná. A károk elhárítása jelenleg is folyamatban van.


Pótlóbuszokkal, módosított útvonalon jár több BKV-járat

A BKK közleménye szerint jelenleg is számos felszíni járat nem, vagy csak módosítva közlekedik, továbbá a pótlóbuszok a menetrendhez képest ritkábban indulnak. Ha csak lehet, a metrózást ajánlják, a hármas metró újra üzemel, ahogy a HÉV-járatok is.


A teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a 72-es, a 77-es, a 80A, a 81-es és a 82-es trolibusz helyett, és a 74-es troli egy szakaszán is, a Rózsák tere és a Csáktornya park között. A 3-as villamos helyett a Gubacsi út / Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között szintén pótlóbusz jár, ahogy a 41-es, 51-es és 52-es villamosok egyes szakaszain is.Törökbálinton a 88-as, a 140-es, a 140B és a 172-es autóbusz nem érinti az Ady Endre utca megállóhelyet, a XXII. kerületben a Háros utcán, a Liszt Ferenc utca kereszteződése után ELMŰ-oszlopok kidőlése miatt az 58-as, a 141-es és a 158-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik.


A budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatos információkért a BKK Facebook-oldalát és a BKK Infót érdemes figyelni.


A vonatok közlekedésében is rengeteg fennakadást okozott a vihar. Számos helyen fa dőlt a felsővezetékre, az éjszaka folyamán a vasúti szakemberek folyamatosan dolgoztak és dolgoznak jelenleg is a károk felszámolásán és a közlekedés helyreállításán, közölte a MÁV.


Jelentős fennakadások vannak a Keleti pályaudvarnál, ahol a sínekre sodort törmelék miatt öt vágányon nem közlekednek a vonatok. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon 30-40 perces késések vannak, a Gödöllő-Budapest közötti helyi személyvonatokat a mai napra lemondták, és 20-30 perces késéssel kell számolni a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon, Ferencváros és Soroksár között vonatpótló autóbuszok járnak. Pótjegymentesen vehetők igénybe a Budapest és Hatvan között a gyors- és sebesvonatok. Ugyanakkor a székesfehérvári, hegyeshalmi, szobi, veresegyházi vonalakon már csak pár perces késésekre kell számítani.

A MÁV egy grafikán is jelöli, hogy hol kell változásokra számítani az elővárosi vonatközlekedésben, ez a honlapjukon böngészhető.A nap első felében még borongós idő lesz, délen és keleten még zápor is kialakulhat. A köpönyeg.hu előrejelzése szerint erős lesz az északnyugati szél, friss, kellemesen meleg idő lesz, 26-27 fok körüli csúcsértékkel.

Délutánra az ország legnagyobb részén már gomolyfelhős, napos idő alakul ki, futó záporeső már csak helyenként fordulhat elő. Napközben a délnyugati országhatárnál és Szabolcsban számíthatunk gyengébb szélre.