Dobrinya lesz a Párizsban a terroristák által lelőtt Diesel utódja

-

Az ígért kölyökkutyát hivatalosan is átadták a franciáknak Moszkvában.


A Dobrinya nevet viselő kiskutyát Igor Zubov orosz belügyminiszter-helyettes adta át Franciaország moszkvai nagykövetének a követségen tartott ünnepség keretében, amelyen magas rangú orosz és francia katonai személyiségek is megjelentek.

– Mélységesen együtt érzünk a 130 emberéletet követelő párizsi dzsihadista támadások áldozataival – mondta az ünnepségen mondott beszédében a miniszterhelyettes, utalva arra, hogy a francia kommandós elitegységek kötelékébe tartozó Diesel nevű kutyát a merénylők felkutatására indított egyik akció során lőtték le a terroristák. – Oroszország a kiskutya odaajándékozását úgy tekinti, mint a terrorizmussal szembeni orosz–francia egység jelképét – tette hozzá. S közölte: a rendőrkutyákat Oroszországban mindenki imádja.A kiskutya a terroristák által megölt Diesel iránti tiszteletből kapott D betűvel kezdődő nevet. A 3 hónapos kutyust egyébként egy orosz népmesében szereplő lovag után nevezték el Dobrinyának. „Anyja nyomkövető kopó, apja pedig robbanószerek felkutatására betanított kutyaként működik az orosz rendőrségnél, Dobrinya tehát nagyon jó családból származik” – tette hozzá az orosz miniszterhelyettes.

Jean-Maurice Ripert, Franciország moszkvai nagykövete különleges ajándéknak nevezte a kiskutyát, hangsúlyozva, hogy Párizsban, jövendő állomáshelyén nagy örömmel várják Dobrinyát, és már minden előkészületet megtettek fogadására.

Az orosz kiskutyának egy kis időt még karanténban kell töltenie Oroszországban, mielőtt Franciaországba viszik.