Dobd a sarokba a pólód! - Kezdődik a Rakéta Fesztivál

Forrás: Rakéta Fesztivál

-

Rájöttek, hogy a zenéléshez csak annyi kell, hogy az ember zenélni akarjon. Július 20-tól 26-ig tart a Rakéta Fesztivál.


„2015. július 20-26. között jön a negyedik Rakéta Fesztivál Budapest legforróbb klubjaival, a környék legizgibb zenéivel és sarokba dobott pólóival" - szól az egyhetes, túlnyomórészt ingyenes Rakéta szép önmeghatározása. A fesztivál 2012-ben indult, nem sokkal azután, hogy sokan rácsodálkoztak arra, hogy már tényleg semmi másra nincs szükség a zenéléshez, csak arra, hogy az ember zenélni akarjon. Egy lemez, EP elkészítése megoldható nagyon olcsón, a megjelentetése ingyen; legfeljebb nem fog úgy szólni, mint a drága lemezek, és nem játssza majd a rádió, na és.


Mindez nem egyfajta stílusú zenét jelent, hanem inkább hozzáállást, amely a fellépők és a szervezők részéről is megvan (lásd az Index interjúját Lang Ádám szervezővel). Belefér a fülbemászó szintis popzene, az egyszálgitározás, a dühös punk és a kemény techno, a pszichedélia és a zajzene is. Aki pontosabb, vagyis inkább viccesebb meghatározásokra kíváncsi, annak ajánlott a fesztivál Facebook-eseménye, ahol ilyeneket talál: "cicás posztpop", "a magyar valóság összesűrítve és csutra felhangosítva", "szőröstalpú punk" stb.Lesz néhány ismertebb fellépő is, mint a Fran Palermo, Zanzinger vagy Morningdeer, és néhány külföldi vendég is, valamint számos olyan előadó, akik most fognak - remélhetőleg - nagyobb közönség előtt bemutatkozni. De a fentiekből következően nem ez a lényeg. A fenti, a 444 számára készített mixben meg lehet ismerkedni az előadókkal, illetve a Facebookon van rengeteg link, itt pedig interjúk, napi bontások. De leginkább érdemes kinézni a napokat, helyeket (most először lesznek párhuzamos programok is), aztán hagyni, hogy történjenek a dolgok. Pláne, hogy egy estét leszámítva mind ingyenes, amelyik meg nem, ott 400 forint a belépő.