DK: csúszik a program

-

A zuhogó eső miatt csúszik a szombatról vasárnapra tolódott páros mérkőzés a Magyarország-Szlovákia tenisz Davis-kupa-párharcban az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, a budapesti Europe Tennis Centerben (ETC).


A szövetség tájékoztatása szerint a csapadékos időjárás miatt vasárnap 10 órára halasztott találkozó a jelenlegi állás szerint leghamarabb 14 órakor kezdődik. Ha a meccset időben el tudják kezdeni, utána még sor kerülhet az egyéni mérkőzésekre is. Ha a páros kezdési időpontja elhúzódik és a magyarok nyernek, akkor az egyeseket hétfőn játsszák le. Az ETC centerpályája le van takarva, az állapota jó, s ha az eső eláll, utána egy-két órával játékra alkalmas lesz.


Pénteken Nagy Péter Andrej Martintól, Fucsovics Márton pedig Jozef Kovaliktól kapott ki, így a szlovákok 2-0-ra vezetnek. Párosban a kiírás szerint a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele a Martin, Igor Zelenay kettős lesz, majd Fucsovics-Martin és Nagy Péter-Kovalik egyéni összecsapást rendeznek.

Kuhárszky Zoltán kapitány együttese legutóbb 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki a Davis-kupában.

A magyar és a szlovák csapat először találkozik a DK-ban. A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba jutásért. Az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott - Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium - lehet.