Djokovicot kemény csatára kényszerítették

Fotó: AFP / PAUL CROCK

-

Novak Djokovic három szettben továbbjutott Andreas Seppi ellen az év első Grand Slam-tornáján, ám egyáltalán nem volt ez könnyű meccs.


AusOpen, 3. forduló:
Djokovic (szerb, 1.)–Seppi (olasz, 28.) 6:1, 7:5, 7:6 (8-6)

Djokovic az első szettet még magabiztosan hozta, ám utána Seppi játéka rendkívül feljavult. A két játékos fej-fej mellett haladt a folytatásban, Djokovic a saját adogatásait sem hozta könnyen. Ám ahogy a világelsőtől azt szinte megszokhattuk, 5:5-nél brékelt, majd hozta az adogatójátékát, ezzel 2-0-s szettelőnybe került.

A harmadik játszma még az előzőnél is szorosabban alakult, el is jutott rövidítésig, ahol Djokovic 4-2-re vezetett, ám Seppi fordított 6-4-re. „Egy ütésre voltam a szett elvesztésétől” – ismerte el később Djokovic, aki persze azt az egy ütést nem rontotta el, hanem fordított, így továbbra sem veszített játszmát idén Melbourne-ben.

A szerb klasszis elismerte, hogy „Seppi kiválóan játszott, jól szervált, nehéz volt olvasni a játékát, és a hosszú labdameneteknél sem lehetett könnyen bírni vele, mert elég laposan jöttek vissza a labdái”. A következő körben Djokovic a 14. kiemelt Gilles Simonnal találkozik.