Djokovic-Wawrinka döntő lesz

Fotó: Getty Images / Alex Goodlett

-

A címvédő szerb Novak Djokovic után a svájci Stan Wawrinka jutott be a férfi egyes döntőjébe az amerikai nyílt teniszbajnokságon.


Eredmények férfi egyes elődöntő:

Wawrinka (svájci, 3.)-Nisikori (japán, 6.) 4:6, 7:5, 6:4, 6:2

korábban:
Djokovic (szerb, 1.)-Monfils (francia, 10.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:2


A harmadik helyen kiemelt svájci játékos a hatodikként rangsorolt japán Nisikori Kejt győzte le négy szettben a második pénteki elődöntőben.


Az első szettben az ázsiai teniszező 2:2 után elvette ellenfele szerváját, és előnyét rendkívül fegyelmezett játékkal a végéig megtartotta. A második szett legelején Wawrinka ugyancsak elveszítette az adogatójátékát, amit azonban kisvártatva visszavett. A továbbra is rendkívül szoros küzdelemben Nisikorinak több bréklabdája is volt, majd 5:5-nél játszmalabdát kellett hárítania, és végül nem is tudta megakadályozni az egyenlítést.

A folytatásban Wawrinka 4:1-es vezetése után 4:4 lett az állás, ám a hajrában a svájci ismét megnyerte riválisa szervajátékát, a negyedik játszma pedig csak 3:2-ig alakult szorosan. Az európai teniszező tíz ásszal és nyolc kettős hibával, Nisikori három nyerő szervával és hat dupla rontással zárt.

Wawrinka harmadszor jutott döntőbe Grand Slam-tornán, és az előző két alkalommal meg is nyerte: 2014-ben Rafael Nadalt győzte le Melbourne-ben, tavaly pedig Novak Djokovicot Párizsban. A US Openen ez volt a harmadik elődöntője, és az első, amelyen győzelmet ünnepelhetett.