Djokovic porrá zúzta a címvédőt, Federerrel álomdöntőzik

-

Novak Djokovic mindössze három játékot veszítve jutott be Marin Cilic ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open döntőjébe, ahol ellenfele az a Roger Federer lesz, aki honfitársát, Stan Wawrinkát győzte le a másik elődöntőben.


Amíg a nőknél hatalmas meglepetésre nem jutott be a világelső Serena Williams a döntőbe, addig a férfiaknál fikarcnyi esélyt sem hagyott a világ legjobbja a címvédőnek. A horvát Marin Cilic minden idők egyik legnagyobb Grand Slam-elődöntős vereségét szenvedte el magyar idő szerint pénteken éjszaka, amikor mindössze másfél óra alatt 6:0, 6:1, 6:2-re kikapott Novak Djokovictól.


A meccs összefoglalója


A szerb klasszis is remekül játszott, de igazából horvát ellenfele volt az, aki mélyen tudása alatt nyújtott, ez azonban egy sérülés miatt volt, amit rendkívül sportszerűen Djokovic osztott meg a közönséggel közvetlenül a meccs után. „Aki nem tudná, Marin ma egy komoly bokasérüléssel játszott” – mondta a világelső, aki így 14-0-ra áll Ciliccsel szemben.

„Valóban nem voltam százszázalékos ma, a meccs előtt gondolkoztam is rajta, hogy kijöjjek-e a pályára, de ez mégiscsak egy Grand Slam-elődöntő


Egy bármilyen ATP-tornát már feladtam volna.

– mondta Cilic.


Djokovic a hatodik US Open-döntőjére készülhet, de eddig csak egyszer, 2011-ben tudott nyerni New Yorkban. Ellenfele a remek formában teniszező Roger Federer lesz, aki honfitársa, Stan Wawrinka ellen győzött a második elődöntőben, ezzel 17-3-ra alakította egymás elleni rekordjukat. A svájci klasszis is nagyon simán, 92 perc alatt intézte el 6:4, 6:3, 6:1-re ellenfelét, ami azt jelenti, hogy sorozatban 28. szettjét nyerte meg. Utoljára még augusztusban, a cincinnati tornán veszített játszmát.


A meccs összefoglalója:


Federer eddig ötször nyerte meg a US Opent, 2004-től zsinórban 2008-ig azóta azonban nem sikerült itt győznie, utoljára pedig 2009-ben jutott be a New York-i Grand Slam-torna döntőjébe.

„Talán most játszottam a legjobban, nagyon jól ment a szerva, és ültek az ütéseim” – mondta Federer, aki az idén hatodszor játszik valamilyen tornán döntőt Djokoviccsal. Az eddigi ötből Federer kettőt nyert meg, legutóbb Cincinnatiben, kemény pályán a svájci győzött.