Djokovic ötven győzelemnél, Kyrgios egy rakás büntetésnél tart

Fotó: AFP / KENZO TRIBOUILLARD

-

Zajlik az élet a montreali tenisztornán. Nick Kyrgios durva beszólása a maximális büntetést érte, de lehet, hogy még el is tiltják. Novak Djokovic közben elérte az idei 50. győzelmét, miközben csak háromszor kapott ki.


Novak Djokovic a montreali tenisztornán megszerezte az idei ötvenedik győzelmét, az amerikai Jack Sock legyőzésével. Egy másik amerikai, John Isner elbánt a balhés Nick Kyrgiosszal.

Novak Djokovic félelmetes évet fut: az eddigi három Grand Slam-tornából kettőt megnyert, Montrealban már elérte az ötven nyert meccset, miközben csak háromszor kapott ki. És a három vereség egyike a Stan Wawrinka elleni Roland Garros-döntő volt, amely után percekig állva tapsolta a közönség, elvégre Rafa Nadal és Andy Murray legyőzésével jutott döntőbe, ahol már nem volt esélye, de az utolsó pillanatig remek labdameneteket produkált.

De maradjunk Montrealnál: Djokovic a saját adogatásainál összesen csak tíz pontot vesztett el, fogadóként viszont hatból négy bréklabdát kihasznált. Djokovic negyedszer nyerhet Montrealban, és ez lehet a 25. ATP 1000-es tornagyőzelme.


Kyrgios rossz napja

Kiemelt figyelem jutott Nick Kyrgiosra is, miután egy napja a teniszben szokatlanul durván beszólt Wawrinkának, mondván: „Kokkinakis megdöngette ám a barátnődet”. A két játékos az öltözőben is összeszólalkozott.

Azóta is mindenki Kyrgios sportszerűtlenségétől beszél, a férfi tornákat szervező ATP viszont cselekedett, a maximális 10 ezer dollárra büntette Kyrgiost, majd további 2500-ra egy labdaszedő megsértéséért, és tovább vizsgálja az ügyet, elképzelhető, hogy eltiltja majd egy időre.

Cselekedett John Isner is, két játszmában elintézte a teniszvilág rosszfiúját.


Murray és Djoko Kyrgiosról

Kyrgiost megvédte Andy Murray, mondván, nem a végletekig rossz ő, csak nagyon fiatal, állandóan a reflektorfényben van, és sok kritika érte az elmúlt hónapokban, amit nem könnyű elviselni. Djokovic kicsit árnyalta a képet. „Minden játékosnak vannak kifakadásai, érzelmi hullámai a meccseken. Ezen a szinten, a nagy küzdelemben ez érthető. De az nem fair, ha a kitöréseidet az ellenfélnek célzod, különösen ha olyan valakinek, aki ott sincs” – utalt a világelső arra, hogy Kyrgios Kokkinakist és Wawrinka szintén teniszező barátnőjét, Donna Vekicet is emlegette.

Kyrgios utóbb bocsánatot kért, mondván „a pillanat hevében beszéltem úgy, ami számos tekintetben elfogadhatatlan. Vállalom a teljes felelősséget a tettemért, és megbántam a történteket”.


Montreal, 3. forduló (nyolcaddöntő):
Djokovic (szerb, 1.)-Sock (amerikai) 6:2, 6:1
Murray (brit, 2.)-Muller (luxemburgi) 6:3, 6:2
Nisikori (jpán, 4.)-Goffin (belga, 13.) 6:4, 6:4
Nadal (spanyol, 7.)-Juzsnij (orosz) 6:3, 6:3
Tsonga (francia, 10.)-Tomic (ausztrál) 7:6 (9-7), 6:3
Isner (amerikai, 16.)-Kyrgios (ausztrál) 7:5, 6:3