Djokovic megérintette az eget és felsöpörte a salakot

-

Csak úgy tombolnak az érzelmek a tízszeres Grand Slam-győztes teniszezőben, amióta hazalátogatott Belgrádba. Tíz éve ismerte meg Jelena Risticet, ellátogatott az első klubjához, és menekült gyerekekkel találkozott.


Nevess, amíg csak lélegzel, szeress, amíg csak élsz” – ezzel a már-már coelhós idézettel jelentkezett a Facebookon Novak Djokovic, a világelső teniszező. Ez még nem minden, hozzátette gyorsan: „És hidd el, megérintheted az eget!”

A szerb teniszező persze tudja, mit beszél, szerdán ünnepelte a tizedik évfordulóját, hogy találkozott Jelena Risticcsel, aki azóta a felesége, és első gyermekének anyja. A pár tinédzserként találkozott először, Belgrádban. Djokovic azóta világelső teniszező lett, míg Ristic a tanulmányait végezte, mégis elválaszthatatlanok maradtak.

Djokovic 2013 szeptemberében jegyezte el a lányt, majd tavaly júliusban az esküvőt is megtartották Monte-Carlóban, néhány nappal Djokovic wimbledoni győzelme után. A fiuk, Stefan október 21-én született.

Djokovic idén három Grand Slamet is nyert, összesen már tíznél jár, lassan a sportág történetének legnagyobbjai közé emelkedett, ám pillanatnyilag nincsenek tornák, így ezt kihasználva otthon van Belgrádban.


Visiting my first club in Belgrade! We used to sweep the courts together :) #partizantennisPosetio sam svoj prvi klub...

Posted by Novak Djokovic on 2015. szeptember 22.

Otthon pedig egyszerűen ellepik az érzelmek: az évforduló előtti napon ellátogatott az első klubjához, és segített elegyengetni a salakot, továbbá az UNICEF nagyköveteként elment egy elsősorban gyerekek számára fenntartott belgrádi menekülttáborba.