Djokovic még nem nyert Roland Garrost, de nem stresszeli túl magát

Fotó: Getty Images / Clive Brunskill

-

Új módszert alkalmaz céljai eléréséhez Novak Djokovic, a férfi teniszezők világranglistájának éllovasa, aki elárulta: ennek tükrében foglalkozik a francia nyílt bajnoksággal is, amelyet egyedüliként nem nyert meg a Grand Slam-tornák közül.


A szerb játékos eddig kétszer játszhatott döntőt Párizsban, de mindkétszer alulmaradt. Most úgy véli, akkor érhet véget „az átok”, ha nem helyez magára nyomást.


Mostanában már máshogy állok a céljaimhoz, mint néhány évvel ezelőtt. Nem stresszelem túl magam

– fogalmazott a klasszis játékos az Indian Wells-i viadalon, ahol negyedszer szeretne diadalmaskodni. „Nem szeretnék túl sok energiát veszíteni azzal, hogy folyton azon rágom magam, vajon sikerül-e. A Roland Garros az egyetlen GS-torna, amelyet még nem nyertem meg, de többször is nagyon jól játszottam ott.”

Hozzátette: a döntőbeli vereségeket arra használja, hogy mentálisan, fizikailag és érzelmileg megerősödjön, jobb teniszező legyen, és megértse, mit kell másképpen csinálnia a következő évben. Djokovic, aki februárban ötödször nyerte meg az Australian Opent – ezzel már nyolc GS-trófeánál jár – úgy gondolja, Párizsban szabadabban játszhat, ebből pedig csak előnye származhat.


Ezzel a felfogással jól érezhetem magam ott, ahelyett, hogy folyton a végső győzelmen járna az eszem

– mondta a 27 éves játékos. Djokovic a címvédő és az első kiemelt Indian Wellsben, ahol szombaton a 2. fordulóban kezdi meg szereplését.