Djokovic kihagyja Abu-Dzabit

Fotó: Getty Images / Clive Brunskill

-

Sérülése lassabban gyógyul. A teniszező még nem döntötte el, melyik versenyen kezdni meg a következő idényt.


A korábbi világelső Novak Djokovic visszalépett az Abu-Dzabiban zajló tenisztornától. A 12-szeres Grand Slam-torna győztes szerb játékos orvosi tanácsra döntött a visszalépés mellett.

"Nagyon csalódott vagyok, hogy kénytelen voltam lemondani a szereplést. Szeretem ezt a tornát, és már nagyon vártam, hogy Abu-Dzabiban versenyezzek, de az orvosaim szerint a könyökömnek több időre van szüksége a gyógyuláshoz" – mondta Djokovic. Az elmúlt napokban ismét fájdalmat érzett a könyökében, ezért folytatnia kell a terápiát.

"Izgatottan vártam, hogy ismét hivatalos mérkőzést játszhassak, élveztem a felkészülést, de kénytelen vagyok elfogadni ezt a helyzetet, és várom, hogy a kezelések eredményre vezessenek" – mondta.

A világranglistán jelenleg 12. Djokovic legutóbb a wimbledoni bajnokság negyeddöntőjében lépett pályára július 12-én, ahol a második szettben feladta a cseh Tomas Berdych elleni meccsét. Két héttel később bejelentette, hogy könyöksérülése miatt idén már egyetlen tornán sem indul.

Djokovic napokon belül eldönti, melyik versenyen kezdi meg a következő szezont. A január 15-én kezdődő ausztrál nyílt bajnokságon is kétséges a részvétele.

A szerb teniszező visszalépése miatt a spanyol Roberto Bautista ellenfele Andy Murray lesz az abu-dzabi bemutatótorna elődöntőjében. Djokovic mellett Abu-Dzabiban tért volna vissza a svájci Stan Wawrinka, a kanadai Milos Raonic és a spanyol Rafael Nadal is, de mindannyian lemondták a szereplést.