Dirk Nowitzki előtt csak hárman voltak képesek ilyenre az NBA-ben

-

A Dallas Mavericks német kosarasa 40 pontot dobott, amire az ő korában eddig csak három legenda volt képes.


A 40 pontos Dirk Nowitzki vezetésével nyert a Dallas Mavericks hosszabbítás után otthon a Portland ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján.

A 38. születésnapját júniusban ünneplő német sztár a negyedik - Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar és Karl Malone után - az NBA történetében, aki 37 évesen vagy idősebben legalább 40 pontot szerzett egy meccsen.

Nowitzki végig parádézott, a hosszabbítás végén zsinórban dobott nyolc pontot (két tripla, egy dupla), amivel végképp megtörték a vendégeket. A német mindhárom kosarát a hozzá hasonlóan nagyot játszó, és 31 ponttal, valamint 16 gólpasszal két idénycsúcsot is elérő Deron Wiliams asszisztjából dobta.


A keze még a régi


A Dallas nyolcadik nyugaton, azaz övé az utolsó még rájátszást jelentő hely, de 35-35-ös mérlege hajszálra ugyanolyan, mint az előtte álló Houstoné, és csak fél meccsel rosszabb, mint a 6. Portlandé (36-35). Igaz, hogy a 9. helyen loholó, és a playoffért küzdő Utah Jazz is csak fél meccsre van a Dallastól.

És egy rossz hír New Orleansból: a csapat egyik legjobb játékosa, Anthony Davis számára sérülései miatt véget ért a szezon. A térd- és vállműtét előtt álló kosaras számára lehet, hogy az olimpiai szereplés is elúszott ezzel.

Eredmények:

Dallas Mavericks-Portland Trail Blazers 132-120 - hosszabbítás után
Toronto Raptors-Orlando Magic - 105-100
New Orleans Pelicans-Los Angeles Clippers 109-105
Philadelphia 76ers-Boston Celtics 105-120
Milwaukee Bucks-Utah Jazz 85-94
New York Knicks-Sacramento Kings 80-88