Dietetikusok fogtak össze Schobert Norbi ellen

Forrás: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

Több szervezet és cég is kilépett volna az országos egészségvédelmi programból, ha csatlakozik hozzá a Norbi Update.


A magyarországi átfogó ingyenes egészségvédelmi szűrőprogram főtámogatója lett volna az Update, Schobert Norbi cége, ám a dietetikusok összefogtak, és meghiúsították azt – írta a Blikk.


A programot az európai uniós­ források mellett ismert cégek és több tucat szakmai szervezet támogatja, Schobert Norbi cégét pedig felkérték, hogy legyen a főtámogatója, a szerződést alá is írta a fitneszguru.

Amikor a szakmai szervezetek képviselőiből álló bizottságnak szavaznia kellett volna a az Update részvételéről, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) kijelentette: ha Norbit és cégét beengedik a programba, akkor ők kiszállnak. Később több szakmai szervezet és cég – így a Nestlé és az Unilever – is csatlakozott ehhez szakmai, etikai és erkölcsi okokra hivatkozva.

Schobert Norbi nem érti az egészet. A lapnak azt mondta: „Nem értem, hogy egy szervezet, amelynek tagjai az egészség megóvására esküdtek fel, így reagál.” Hozzátette a program országjárása alatt képesek lettek volna megmozgatni az embereket, „ráadásul a 1,5 milliós Face­book-táborunk segítségével még több érdeklődőt tudtunk volna elvinni a szűrésekre”.