Diego Costa sérülése utat nyithat Torresnek az Eb-re

Fotó: Getty Images / Gonzalo Arroyo Moreno

-

A 2008-as döntőben győztest gólt szerző csatár most meglepődne, ha Vicente del Bosque meghíván az Eb-keretbe. Lehet, hogy meg fog lepődni.


„Ez egyelőre csak egy lehetőség, amiről nem szívesen beszélek, mert bármit mondok, az félreérthető lesz” – mondta az Atlético Madrid világ- és Európa-bajnok csatára, Fernando Torres az EFE spanyol hírügynökségnek, amikor arról kérdezték, mit szól hozzá, hogy esetleg bekerülhet a spanyol Eb-keretbe.

A 110 válogatott meccsén eddig 38 gólt szerző Fernando Torres beválogatása azt követően lett téma, hogy a Chelsea-ben játszó mindkét spanyol csatár, Pedro Rodríguez és Diego Costa is megsérült, és szinte biztos, hogy nem szerepel majd a nevük Vicente del Bosque jövő héten kedden kihirdetendő első keretében.


Régen volt, amikor Fernando Torres utoljára pályára lépett és gólt lőtt címeres mezben, egészen pontosan 2014. június 23-án


„Számomra soha nem jelentett gondot, hogy a válogatottban játsszak, mindig büszkeséggel töltött el, ha a hazámat képviselhettem. Ennek bizonyítéka, hogy soha nem mondtam le a válogatottságot” – tette hozzá Torres, aki utoljára a rossz emlékű brazíliai világbajnokság (a spanyolok a csoportkör után búcsúztak) utolsó, Ausztrália ellen 3-0-ra megnyert csoportmeccsén lépett pályára, amikor is egy gólt rúgott.

„Remélem, hogy meghívót kapok, de őszintén szólva, meglepetés lenne, ha ott lennék a keretben" – fogalmazott a 2008-as Eb-döntőben a németek ellen győztes gólt szerző Torres, aki az idei szezonban 42 mérkőzésen lépett pályára, és ezeken 11 gólt lőtt.


Az Eb-győztes gól


A spanyol válogatott a tényleges felkészülést majd csak május 26-án kezdi meg, és Del Bosque még akkor sem számíthat a két nappal később BL-döntőt játszó Real Madrid és Atlético Madrid (köztük, ugye, maga Torres) játékosaira. A kétszeres címvédő spanyolok a Bosznia-Hercegovina (május 29.) és Dél-Korea (június 1.) elleni két meccsel készülnek az Eb-re, ahol Csehországgal, Törökországgal és Horvátországgal mérkőznek majd a D csoportban.