DiCaprio idén se nyer

-

HÁTTÉR

Sokkal unalmasabb lenne az élet fogadóirodák nélkül. Az Oscar-díj kiosztását megelőző estén még azt is elvarázsolják a fogadási lehetőségek, akit a filmek nem érdekelnek. Leo DiCaprio ötszázért oda-vissza befutóra?


A legjobb film díj gyakorlatilag lefutottnak tűnik a fogadóirodák szerint. A Bwinnél három a tízhez eséllyel lehet a 12 év rabszolgaságra fogadni, a Ladbrokesnél egy a négyhez az odds, és jellemző még az 1/5-ös arány is. Az Oddschecker összesítőoldal szerint a fogadók is eldöntötték, hogy a rabszolgás film nyer vasárnap éjszaka Los Angelesben, a fogadások közel felét erre a filmre kötik. Igazán nagyot azok szakíthatnának, akik a Nebraskára, a Philomenára, A nőre vagy a Phillips kapitányra fogadnak és nyernek. Ezeknél nem ritka a kétszázötvenes szorzó. Ennyire jól még a Nádas Péter irodalmi Nobel-díja sem fizetett volna.


McConaughey kaphatja DiCaprio Oscarját

A bukmékerek osztoznak a VS.hu Matthew McConaughey iránti rajongásában, ám ezt úgy fejezik ki, hogy rá lehet a legrosszabb oddsszal fogadni a legjobb férfi főszereplő kategóriában. A legjobb helyen is maximum hat a tizenhéthez fizet a texasi színész. Bezzeg, ha Christian Bale nyerné az Oscar-szobrot az Amerikai botrányban nyújtott alakításáért. Akkor akár pénzünk százhuszonhatszorosát is megkaphatnánk. Ha a színész hisz a bukmékereknek, nem fárasztja magát beszédírással ma. A fogadóirodák szerint Leonardo DiCaprio is nyugodtan sörözhet a ceremónia alatt. Valószínűleg ez sem az az év, amelyikben végre megkapja a neki járó szobrot. Sőt, A Wall Street farkasa egyik kategóriában sem tartozik a legesélyesebbek közé.


Két díj néz ki a Gravitynek

Az idei év egyik nagy meglepetésfilmjének számító Gravityt két kategóriában tartják esélyesnek a fogadóirodák. Alfonso Cuaron szinte biztosan elviszi a legjobb rendezőnek járó díjat - annyira vacak oddsszal adják, hogy csak a játék miatt éri meg fogadni rá. Emellett valószínűnek tűnik, hogy a legjobb filmzenének járó díjat is a sci-fi kapja meg.

Cate Blanchett bizos befutó

Valamit biztosan elmond a világról, hogy már a legjobb női főszereplőnek járó díjra sem lehet minden irodánál fogadni. Ahol viszont igen, ott a Blue Jasmine-ben játszó Cate Blanchette a legnépszerűbb induló. Mivel Blanchett már nyert egy BAFTA és egy Golden Globe-díjat is a filmért, nem lenne meglepő, ha az Oscart is elhozná. Kellemesen bizonytalanok a bukmékerek, hogy a legjobb női mellékszereplő díját ki fogja megkapni. A 12 év rabszolgaságban játszó Lupita Nyongóra fogadók minden fontjukért 1,6 fontot kapnak, ha ő nyerne. Az internet kedvencének számító Jennifer Lawrence viszont kétszeres pénzt fizet. Végre valami, ami nem tűnik lefutott meccsnek.


Az Oddschecker szerint a legkisebb, legkevésbé érdekes Oscar-díjakra is lehet fogadni. Igaz, az irodák között már nem válogathatunk ilyenkor. A legjobb kosztüm (toronymagasan a Nagy Gatsby a legesélyesebb) vagy a legjobb animált rövidfilm (Get a Horse!) kategóriák esetében annak is örülni kell, hogy valaki egyáltalán vette a fáradságot az arányok kiszámítására.