DiCaprio belekeverte magát a Volkswagen-botrányba

Fotó: Getty Images / Andrew Burton

-

HÁTTÉR

Épp, hogy csak kitört a botrány a Volkswagennél, Leonardo DiCaprio produkciós cége és a Paramount hollywoodi filmstúdió máris lecsapott a Volkswagen-botrányról készülő könyv megfilmesítési jogaira.


A kipufogógáz sztoriját, a Volkswagen 78 éves történetének legnagyobb botrányát a The New York Times újságírója, Jack Ewing dolgozza fel. A kiadói jogokat hat számjegyű összegért a Norton kiadó vásárolta meg a napokban.

Ezt a történetet fogja majd vászonra vinni az Appian Way produkciós cég. Az, hogy pont DiCaprio cége csapott le elsőként a sztorira, nem annyira meglepő, mivel a színész közismerten nagy környezetvédő.


A legnagyobb európai autógyártó cég szeptemberben ismerte el, hogy csalt az Egyesült Államokban eladott dízelautóinak károsanyag-kibocsátási tesztjeivel. A német szállítási miniszter később közölte, hogy a Volkswagen az európai dízelkocsijait is manipulálta a „többet, jobbat, gyorsabbat" mottó bűvöletében.
A botrány nyomán a vállalatóriás hatalmas pénzügyi veszteségeket könyvelhet el, vezetője, Martin Winterkorn, aki azt állította, hogy nem tudott a szélhámosságról, távozni kényszerült, és világszerte vizsgálat indult az ügyben.